Početna - NOVOSTI - Što sve policija ‘skenira’ kada zaustavi vozilo?
Policija

Što sve policija ‘skenira’ kada zaustavi vozilo?

Prilikom isključivanja vozila iz prometa, policija itekako zna na što treba obratiti pozornost. Evo popisa što u par sekundi ‘skeniraju’.

1. Aktivnosti unutar vozila – Ljudi se često osvrću po automobilu nebi li sakrili oružje ili drogu, alkohol ili pak ukradene stvari. To svaki policajac odmah primjeti.

2. Dužina vožnje koju vozač odvozi nakon što plavci upale rotirajuća svjetla kojima signaliziraju da vozač stane sa strane…

3. Izdajnički signali koji upućuju na to da je automobil uraden, kao na primjer prljave registracijske oznake na čistom automobili ili pak obrnuto, čiste na prljavom automobilu. Izgrebane tablice i nedostatak naljepnica o redovitom tehničkom pregledu također su stvari koje policija pregledava prilikom zaustavljanja vozila.

4. Nebiste vjerovali, no oko bace i na vidljivost iz vašeg vozila. Nečista vjetrobranska stakla mogu biti pogubna za svakog vozača, stoga pripazite na njihovu čistoću. I za to možete dobiti kaznu.

5. Pozornost obraćaju i na aktivnosti kao što su zadnja svjetla koja ukazuju na kočenje. Ako svjetla rade, ako vozač drži nogu na kočnici, znači da je automobil u stanju pripravnosti, a oni su već sumnjičavi.

6. Sumnjičave su i osobe koje svoj pogled ne usmjeruju na policajca već ispred sebe. Jednostavno stvaraju dojam da skrivaju nešto.

7. Predmeti koji se nalaze na ostalim sjedalima u autu ili na podu, prema policiji indikacija su kako osoba, ukoliko je sumnjiva, nešto pokušava prikriti. Sumnjičavi su ručnici, deke, pa čak i novine.

8. Mokri podovi također signaliziraju kako je vozač vjerojatno pio prilikom vožnje, a bocu ili čašu odložio je na pod.

9. Vozač koji ne može pronaći prometnu ili pak dokumente o osiguranju vozila također je sumnjivac. Svako bi trebao zanti gdje su mu ti papiri, ako je vozilo njegovo. Ne zna samo u slučaju da vozilo ipak nije njegovo…

10. Najveći su sumnjivci oni koji nastavljaju pregledavati novčanik nakon što su vozačku dozvolu predali policiji. To rade najčešće samo pijane osobe, navodi autor.

Ako želite ostaviti dobar dojam na policiju ili izbjeći da vas se u bilo kojem trenutku sumnjiči za nešto, pokušajte nakon što ugledate rotirajuća svjetla u retrovizoru vašeg automobila, što prije zaustaviti vozilo.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...