Početna - IZDVOJENO - Stočar do smrti izgladnio krave

Stočar do smrti izgladnio krave

Vlasnik stočarske farme kod Udbine, protiv Lovre Kolomatovića, podignuta je optužnica zbog sumnje da je, kako bi se okoristio novcem od državne potpore za poljoprivredu, izgladnjivao krave na svojoj farmi pri čemu ih je 199 uginulo.

Optužnicu je podiglo Općinsko državno odvjetništvo iz Gospića zbog kaznenog djela ubijanja i mučenja životinja, navodi se u današnjem priopćenju u kojemu se ne navodi ime okrivljenika. Stavlja mu se na teret da je od prosinca 2010. do ožujka 2011. godine, u cilju da se okoristi primanjem državnih potpora za poljoprivredu nabavio 327 krava, sve do ožujka 2013. godine je primao novčane potpore, kravama nije davao hranu u dovoljnoj količini i odgovarajuće kvalitete, što je dovelo do izgladnjelosti i uginuća 199 krava.

Zakon za zlostavljanje i bezrazložno usmrćivanje predviđa zatvorsku kaznu do jedne godine trajanja, a ako je iz koristoljublja, do dvije godine trajanja. Općina je pozvala veterinarsku inspekciju, a načelnik je tada rekao novinarima da je Kolombatović iz Splita u stečajnom postupku kupio nekadašnju farmu krava NP Plitvička Jezera, gdje je zakupio oko tristo hektara državnog zemljišta na Krbavskom polju i tako stekao uvjete za poticaje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...