Početna - IZDVOJENO - Oduzeli mu mirovinu jer je na krov kuće postavio solarne panele

Oduzeli mu mirovinu jer je na krov kuće postavio solarne panele

Slovenski umirovljenik koji je na krov obiteljske kuće postavio solarnu mikroelektranu dobio je rješenje kojim mu se oduzima mirovina, a mora vratiti i mirovinu za zadnje tri godine koliko je proizvodio struju kojom je zadovoljavao polovicu kućnih potreba.

Tvrdi kako ga nitko nije obavijestio da se vlasnici minielektrana zakonom tretiraju kao mali poduzetnici, što je nespojivo sa statusom umirovljenika, a solarnu elektranu želio je postaviti kao prvi u svom kraju kako bi promicao alternativne izvore energije.

Iako je proteklih godina na elektranu, koja mjesečno proizvede struje za sto eura, plaćao porez te doprinose, mirovina će mu sada biti oduzeta ako na sudu ne dokaže da na nju ima pravo ili ako se u međuvremenu, kako je planirano, ne donese zakon koji bi proizvodnju energije iz obnovljivih izvora dopuštao i umirovljenicima, što do sada nije bio slučaj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Otvorene prijave na STEM radionice u inoLAB-u u Kastvu

Udruga za promicanje informatičke kulture E-Kastav od ove školske godine provodi radionice programiranja i robotike. Učenici se mogu prijaviti na ...