Početna - IZDVOJENO - Štrajk u zagrebačkoj Zračnoj luci, kaos u zračnom prometu
foto: web

Štrajk u zagrebačkoj Zračnoj luci, kaos u zračnom prometu

U zagrebačkoj Zračnoj danas u 10 sati počinje prva faza štrajka u kojoj će biti obustavljen sav komercijalni promet i trajat će do petka, 22. studenog, do ponoći.

Razlog štrajka je neprovođenje odredaba Zakona o radu i Kolektivnog ugovora koji utvrđuje obveze poslodavca prije i nakon primopredaje poduzeća koncesionaru, francuskom ZAIC-u, koji provodi Ugovor o koncesiji ZLZ, istaknuo je na konferenciji za novinare predstavnik koordinacije četiriju sindikata Ante Dujić.

Predstavnici koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb (ZLZ) očekuju odaziv na štrajk veći od 90 posto.

Otkazano je svih 60 letova. Svi putnici koji su danas trebali letjeti iz Zagreba, na svoja će odredišta moći stići, ali iz zračnih luka Split, Ljubljana, Graz, prenosi HRT.
Avioprijevoznici organizirali su autobuse kojima će tijekom dana putnike prevoziti u alternativne zračne luke.

Putnicima koji se ne žele voziti autobusima ostaju još neke mogućnosti: ako odustanu od putovanja moći će dobiti povrat novca za neiskorištenu kartu ili tu kartu mogu zamijeniti za neki drugi let u organizaciji iste aviokompanije. To vrijedi za danas.

U subotu bi se red letenja u zagrebačkoj zračnoj luci trebao normalizirati, ali ne zadugo – jer je novi štrajk najavljen za utorak, 26. studenoga.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...