Početna - IZDVOJENO - Program za strane turiste tijekom ljeta u Astronomskom centru Rijeka
Two Small Pieces

Program za strane turiste tijekom ljeta u Astronomskom centru Rijeka

Kao i svake godine tijekom ljetnih mjeseci, Astronomski centar Rijeka pripremio je poseban program za turiste koji posjećuju riječko područje.

Turisti iz stranih zemalja mogu uživati u jedinstvenom doživljaju digitalnog planetariju svake srijede u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2016. godine u 20.30 sati kada će se prikazivati film Dva mala komada stakla na engleskom jeziku.

O filmu

Originalnog naslova Two Small Pieces of Glass, film je 30-minutna zabavno-dokumentarna priča o razvoju teleskopa primjerena mladima i široj populaciji. Svi gledatelji saznaju kako su izgledali prvi teleskopi, kako izgledaju oni najveći na svijetu te koji su izazovi najnovije generacije opservatorija. Tijekom upoznavanja Galileovih mjeseca, Saturnovih prstena, spiralne strukture galaksija i svih ostalih povijesno značajnih otkrića u astronomiji, glazbenu podlogu izvodi prestižni Londonski simfonijski orkestar.

Za grupe turista od 8 i više osoba, uz prethodnu najavu, mogu se organizirati izvanredne projekcije filmova, a izabrati mogu neki od 9 zabavno – edukativnih filmova iz fundusa riječkog planetarija. Spomenute filmove moguće je pogledati na nekoliko stranih jezika i to na njemačkom, francuskom, talijanskom, ruskom, engleskom te španjolskom jeziku.

Prodaja ulaznica:

Astronomski centar Rijeka; Sveti Križ 33, Rijeka; www.mojekarte.hr.
Cijene ulaznica za planetarij: 20 kuna za odrasle; 10 kuna za djecu, studente i umirovljenike. Cijene ulaznica za zvjezdarnicu: 10 kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Program obilježavanja Tjedna Crvenog križa u Opatiji

Tjedan Crvenog križa obilježit će se od 8. do 15. svibnja, a niz aktivnosti koje će se odvijati na području ...