Početna - IZDVOJENO - Studentima Rijeke besplatna joga
web

Studentima Rijeke besplatna joga

Nakon vrlo uspješnog projekta joge za starije osobe, u sklopu projekta Rijeka – zdravi grad pokreće se tečaj joge za studente. Mogućnost potpuno besplatnog vježbanja nudi se svim studentima u terminima ponedjeljkom i srijedom od 18 do 19.30 sati te utorkom i četvrtkom od 8 do 9.30 ujutro u Dvorani kulture “Joga u svakodenvnom životu” na Pećinama, Spinčićeva 2.

“Živjeti u skladu sa samim sobom i sa svojom okolinom, želja je svakog čovjeka. U današnje vrijeme u mnogim područjima života suočeni smo sa sve većim fizičkim i psihičkim zahtjevima pa tako i u vrijeme učenja, odnosno studiranja. Zbog toga sve više ljudi pati od tjelesnih i psihičkih napetosti kao što su stres, nervoza, nesanica, kao i od jednostranoga tjelesnog opterećenja i posljedica nedostatnoga kretanja.

Joga je put kojim se ponovno uspostavlja tjelesni, mentalni i duševni sklad te ravnotežu sami sa sobom i svojom okolinom. Već u početku vježbanja joga pridonosi većoj pokretljivosti i smirenosti.

Predstavlja uravnoteženi sustav vježbi koji pomaže oblikovanju mišića, većoj snazi, gipkosti i izdržljivosti, regulira rad unutrašnjih organa, tjelesnu težinu, nesanicu i uznemirenost prouzročenu stresom te doprinosi poboljšanju koncentracije i boljem učenju. Praktično dio joge uključuje statičke i dinamičke tjelesne vježbe, vježbe disanja i vježbe koncentracije,” ističu organizatori.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...