Početna - IZDVOJENO - Studentima Rijeke besplatna joga
web

Studentima Rijeke besplatna joga

Nakon vrlo uspješnog projekta joge za starije osobe, u sklopu projekta Rijeka – zdravi grad pokreće se tečaj joge za studente. Mogućnost potpuno besplatnog vježbanja nudi se svim studentima u terminima ponedjeljkom i srijedom od 18 do 19.30 sati te utorkom i četvrtkom od 8 do 9.30 ujutro u Dvorani kulture “Joga u svakodenvnom životu” na Pećinama, Spinčićeva 2.

“Živjeti u skladu sa samim sobom i sa svojom okolinom, želja je svakog čovjeka. U današnje vrijeme u mnogim područjima života suočeni smo sa sve većim fizičkim i psihičkim zahtjevima pa tako i u vrijeme učenja, odnosno studiranja. Zbog toga sve više ljudi pati od tjelesnih i psihičkih napetosti kao što su stres, nervoza, nesanica, kao i od jednostranoga tjelesnog opterećenja i posljedica nedostatnoga kretanja.

Joga je put kojim se ponovno uspostavlja tjelesni, mentalni i duševni sklad te ravnotežu sami sa sobom i svojom okolinom. Već u početku vježbanja joga pridonosi većoj pokretljivosti i smirenosti.

Predstavlja uravnoteženi sustav vježbi koji pomaže oblikovanju mišića, većoj snazi, gipkosti i izdržljivosti, regulira rad unutrašnjih organa, tjelesnu težinu, nesanicu i uznemirenost prouzročenu stresom te doprinosi poboljšanju koncentracije i boljem učenju. Praktično dio joge uključuje statičke i dinamičke tjelesne vježbe, vježbe disanja i vježbe koncentracije,” ističu organizatori.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...