Početna - IZDVOJENO - Sutra humanitarna akcija za dječju bolnicu Kantrida, Rijeka
humanitarna akcija

Sutra humanitarna akcija za dječju bolnicu Kantrida, Rijeka

Problematika ljudskih prava nikada ne prestaje biti aktualna, s obzirom da smo svakodnevno svjedoci kršenja i pokušaja zaštite istih.

Međutim, često nismo dovoljno informirani ni o osnovnim pojmovima koje u tim prilikama susredemo. Možda biste htjeli znati nešto više o tome ili se angažirati oko nekog konkretnog problema? Upravo zajedničkim informiranjem, diskutiranjem i druženjem studenti na kongresu mogu pomodi pridonijeti afirmaciji pozitivnih vrijednosti u akademskoj zajednici, pa i u samom društvu. Istovremeno se ostvaruje vrijedna interakcija te razmjena ideja i mišljenja između studenata različitih primarnih usmjerenja, te svakako jedno zanimljivo i korisno iskustvo za sve uključene. Kongres je zamišljen kao niz stručnih predavanja i studentskih izlaganja, uz koje de biti priređene različite radionice, filmska projekcija, predstava te humanitarni koncert.

Dobrodošli su radovi iz svih znanstvenih grana i disciplina, a koji se na određeni način tiču problematike ljudskih prava: iz prava, filozofije, književnosti, medicine, povijesti, ekonomije, kulturologije… Kongres de se održati od 13. do 15. svibnja 2016. na Medicinskom fakultetu, Brade Branchetta 20, u organizaciji Odbora za ljudska prava i mir udruge CroMSIC, nevladine i neprofitne udruge studenata medicine u Republici Hrvatskoj. Projekt je podržan od strane Studentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci.

7. svibnja, će se na riječkom Korzu (od 10 do 14 sati) nalaziti štand povodom humanitarne akcije skupljanja igračaka za dječju bolnicu Kantrida. Pozivaju se svi da pomognu i uvesele mališane dječje bolnice!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...