Početna - IZDVOJENO - Sutra jubilarni 20. Dječji karnevalski korzo u Opatiji
Djecji_maskarani_korzo

Sutra jubilarni 20. Dječji karnevalski korzo u Opatiji

Šarenilo kreativnih maski i erupcija dječjeg veselja zavladat će Opatijom ove nedjelje, 24. siječnja, kada se održava tradicionalni Dječji karnevalski korzo. Jubilarno dvadeseto izdanje manifestacije iznimno drage najmlađim ljubiteljima maškara okupit će „bubamare“, „pčelice“, „dvorske lude“, „snjegoviće“, „likove iz bajke“, „vile“ i mnoštvo raznih drugih maskica iz čitave Hrvatske. Očekuje se sudjelovanje oko 1.800 maškaranih mališana raspoređenih u 27 grupa.

Prije samog početka povorke, u 13:00 sati, pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule predat će ispred opatijske tržnice ključeve grada dječjoj gradonačelnici Lei Leonardi Pašić i tako označiti vladavinu malih maškara, nakon čega će se poznatom i atraktivno dekoriranom rutom od „mrkata“ do Slatine spustiti uvijek razigrana i nasmijana povorka. Uz tisuće roditelja i gledatelja koji će ih bodriti putem, male će maškare na četiri punkta zabavljati voditelji Mario Lipovšek na tržnici, Ivan Dorian Molnar pred hotelom Pariz, Gordana Brkić Žagar ispod hotela Imperial te Dražen Turina Šajeta na završnoj točki „parade“, na kupalištu Slatina. Dinamičnoj će atmosferi dodatni ritam dati i grupa Mustafi koja će biti smještena na pozornici preko puta Tisak-medie, ali i brojne maskote poput Else i Olafa iz Frozena, nindža kornjača, klaunova i zvjezdica koje će uveseljavati sudionike i publiku. Sudionike povorke na Slatini će dočekati čaj i krafne koje su osigurali opatijski hoteli (LRH, Milenij hoteli, Magnum i Adriatic) te Radnik Opatija d.d.. Po završetku povorke na kupalištu Slatina održat će se koncert popularnog Jacquesa Houdeka s kojim će svi okupljeni mališani zapjevati najljepše dječje pjesme.

Povorka će potrajati do 15:00 sati, a glavna opatijska ulica na dionici od skretanja za hotel Ambasador do Slatine bit će zatvorena od 12:00 do 16:00 sati, dok će u istom vremenu promet od sjedišta gradske uprave do hotela Ambasador biti jednosmjeran u smjeru Opatije.

 

U ponedjeljak, 25. siječnja u 17:00 sati, za javnost će se otvoriti izložba „Tako j’to počelo“ u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer kojom Lumber klub Opatija obilježava pedeset godina od osnutka. Izložba će biti otvorena do 07. veljače.

Dječji karnevalski korzo tradicionalno predstavlja i „uvod“ u veliki opatijski karnevalski vikend, tijekom kojeg će se od 29. do 31. siječnja održati Maškarani klapski maraton u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, Maškarani tanac uz Duleta i Bonacu u kavani Palme (hotel Bristol) te najdugovječnija i najluđa maškarana manifestacija u Opatiji – jedinstvena, 33.  Balinjerada. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...