Početna - IZDVOJENO - Upisi u besplatnu IT edukaciju Generation 0101
GENERATION 0101

Upisi u besplatnu IT edukaciju Generation 0101

E-novinarstvo, razvoj mobilnih aplikacija, web dizajn, community web radio, programiranje računalnih igrica, video produkcija ili alati za online suradnju – na tebi je da izabereš jedan, više ili sve module koji će se provoditi u sklopu projekta Generation 0101. Edukacija je besplatna, a najbolji polaznici ići će na razmjenu mladih u Cipar, Italiju, Latviju, Litvu ili Tursku. Upisi su otvoreni do 8. veljače!

Edukacija se provodi u sklopu projekta Generation 0101 – strateškog partnerstva koje financijski podupire Europska komisija kroz program Erasmus+ i Ministarstvo socijalne politike i mladih.  Sedam europskih organizacija povezalo se s ciljem korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u rješavanju gorućeg društvenog problema – nezaposlenosti mladih. Oni su zajednički osmislili 7 edukacijskih modula koji će mladim osobama koristiti u budućoj karijeri.

Razvijeni moduli su:

Community web radio
Modul u trajanju od 20 školskih sati omogućit će vam da steknete teorijska znanja o community radio, tehničke vještine za snimanje i uređivanje zvuka te praktična znanja za stvaranje radijskog programa i njegovo promoviranje putem društvenih mreža.

Alati za online suradnju

Brojni online alati mogu vam olakšati kako privatni, tako i poslovni život. Modul alati za online suradnju omogućit će ti  da naučiš kako dijeliti podatke, organiziraš sastanke i webinare, a pritom ne zaboraviš na etiku, sigurnost i autorska prava. Modul traje 40 školskih sati.

E-novinarstvo
Modul traje 40 školskih sati, a obuhvatit će osnove novinarstva i osnovne novinarske vrste, stvaranje kvalitetnog online sadržaja, uređivanja foto, audio i video materijala te praktičnog rada u redakciji tijekom kojeg će polaznici pisati za portal na šest europskih jezika.

Programiranje računalnih igrica
Kroz jednostavno programiranje, u 40 školskih sati, dobit ćete priliku naučiti kako isprogramirati računalnu igricu. Opet ćemo koristiti open source programe i aplikacije, a učit ćemo kako procesuirati slike, stvarati animacije i levele, odnosno kako dizajnirati igricu.

Razvoj mobilnih aplikacija

Ni mi još ne vjerujemo, ali kroz projekt je razvijen modul koji će vas naučiti kako isprogramirati mobilnu aplikaciju u samo 40 školskih sati. I to korištenjem open source programa i aplikacija.

Web dizajn

Bez web stranice danas nema smisla baviti se s niti jednim poslom. Onda je super znati samostalnu ju izraditi i potom ju uređivati i ažurirati. Modul traje 30 školskih sati.

Video produkcija
Kroz modul u trajanju 40 školskih sati sudionici će savladati cjelokupnu video produkciju, nakon koje će samostalno moći osmišljavati, snimati i montirati video uratke – bili oni kratki ili dugi, igrani ili dokumentarni, ozbiljni ili neozbiljni.

Tko može upisati edukaciju?

Edukaciju mogu upisati sve mlade osobe (od 16 do 30 godina) zainteresirane za stjecanje novih znanja i vještina konkurentnih na tržištu rada. Prednost pri upisu će imati nezaposlene osobe. Sudionici će po završetku edukacije razviti vlastite kreativne projekte koji će pokazati što su naučili.

Najbolji idu na putovanje!

Najbolji među njima će dobiti priliku razmijeniti svoja znanja i iskustva s mladima iz Cipra, Italije, Latvije, Litve i Turske sudjelujući u jednom od 7 Hackathona (razmjena mladih tijekom kojih će se razvijati ICT rješenje za lokalne zajednice) koji će se održati u sklopu projekta.
Kako bi upisao edukaciju Generation 0101 trebaš ispuniti prijavnicu na Internet stranici CTK Rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...