Početna - IZDVOJENO - Sutra predstava suvremenog plesa za djecu i mlade „Minimi“
minimi
web

Sutra predstava suvremenog plesa za djecu i mlade „Minimi“

Svečana premijera u Rijeci bit će sutra, 06. studenog u 19:00 sati u Filodramatici, a repriza će biti naredni dan, u petak u 18:00 sati. Predstava „Minimi“ je nastala u koprodukciji s Dječjem kazalištem Dubrava iz Zagreba i umjetničkom organizacijom Vrum iz Varaždin. Cijena ulaznica je 20 kn.

“Minimi” je suvremena i interaktivna plesna predstava koja se događa u razini dječjih očiju i navodi gledatelje na preslagivanje maštovitih scenskih slagalica koje plešu priče koje tijelo zna ispričati. Ona također otvara svijet slobode i stvarnosti u dimenzijama i perspektivama koje odrasli putem odrastanja izgube i zaborave, kroz lakoću i brzinu prelaska iz realnog u nadrealno, u igru, rastvarajući maštu pokretom. Izvedba govori o svakodnevnim životnim čudesima koje možemo naći u najobičnijim sitnicama, te o malim ljudima u velikom gradu, uklapanju, pripadanju, samostalnosti i samopouzdanju.

“Radi se o predstavi u kojoj se koristi suvremeni ples, a dio je inicijative da djeca postanu publika plesnih predstava, što je u Hrvatskoj neistraženo područje,” kazale su predsjednica Prostora Plus Tanja Kalčić te administratorica udruge Tajana Josimović.

Predstava u trajanju je od 45 minuta pogodna je za djecu stariju od pet godina, za mlade, kao i za odrasle. Koncept, režiju i koreografiju potpisuju Sanja Tropp Frühwald i Till Frühwald, a izvode je Petar Cvirn, Ana Mrak i Arijana Pospišil.

Predstavu su podržali Odjel za kulturu Grada Rijeke, Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i Zaklada Kultura Nova.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...