Početna - IZDVOJENO - Svaki trinaesti Riječan u blokadi
Rijeka

Svaki trinaesti Riječan u blokadi

Riječani čiji su računi u blokadi ukupno duguju 678 milijuna kuna. Među 307 tisuća građana Hrvastke čiji su računi u blokadi pa sa zanimanjem prate najave o donošenju zakona o stečaju potrošača je i gotovo deset tisuća Riječana. Blokirano je sveukupno 9764 računa građana u gradu Rijeci. Dug blokiranih Riječana je dosegnuo 82 posto gradskog proračuna za ovu godinu.

Primorci i Gorani u prosjeku su manje dužni od susjeda u Istri i to za čak 21 tisuću kuna. U primorsko-goranskoj županiji u blokadi su 19 292 građana dok Istarska županija ima prosječan dug 13 266 blokiranih stanovnika.

U Primorsko-goranskoj županiji najveći dužnosnici su stanovnici grada Kastva, tamo ih je u blokadi 563 a ukupno duguju 119 milijuna kuna.

Svi oni koji nisu kapitalci s milijunskim dugom možda će dobiti priliku barem za reprogram duga, ukoliko se zakonom o stečaju potrošača omogući dogovor s vjerovnicima. Država je voljna socijalnim slučajevima i nezaposlenima otpisati dio duga, no kako će to urediti za poduzeća koja građanima pružaju usluge još je nejasno.  Tvrtke koje budu otpisivale dug koji je nemoguće naplatiti, u istoj visini umanjiti poreznu osnovicu za obračun poreza na dobit. Ako se otpis duga dogodi građani će imati samo jednu priliku za spajanje temeljnih financijskih izvješća (konsolidacija) svojih financija, a kod naknadnih poteškoća slijedi im osobni stečaj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...