Početna - IZDVOJENO - Svatko može i treba naučiti programirati! -Sat programiranja u CTK Rijeka.
ctk

Svatko može i treba naučiti programirati! -Sat programiranja u CTK Rijeka.

Code.org i ove godine povodom Computer Science EducationWeeka, koji se obilježava od 08. do 14. prosinca, organizira Sat programiranja (TheHourofCode). U manifestaciji sudjeluju organizacije iz preko 180 zemalja svijeta, a pripremaju preko 60.000 programerskih događanja.Nakon što se prošle godine u Computer Science EducationWeek uključilo nekoliko desetaka milijuna ljudi iz cijeloga svijeta, ove godine organizatori bi htjeli doći do brojke od 100 milijuna sudionika.

Moto manifestacije je: svi mogu i trebaju naučiti programirati. Isti moto u radu vodi Centar tehničke kulture Rijeka, zato su se i uključili u tjedan koji promiče računalnu znanost.

CTK Rijeka priprema dvije radionice programiranja u programu KODU. Radionice su namijenjene učenicima od 1. do 6. razreda osnovne škole, a održat će se u četvrtak i petak (11. i 12. prosinca 2014.) od 16:30 do 18:30 sati. Mjesto održavanja je CTK Rijeka. Kako biste se prijavili na radionicu, potrebno je ispuniti prijavu na www.ctk-rijeka.hr.

No, vrijedni volonteri CTK Rijeka pripremaju i online natjecanje HackerRank u koje se mogu uključiti svi putem linka. Natjecanje će trajati od 08. do 14. prosinca, koliko traje i sam Computer Science EducationWeek, a propitat će znanja u brojnim programskim jezicima kao što su C, C++, Java, C#, PHP, Ruby, Phyton 2, Perl, Haskell, Clojure, Scala, Bash, Lua, Erlang… ma nema sve ih nabrajati treba krenuti i početi programirati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...