Početna - IZDVOJENO - Festival čokolade u Opatiji
festival 2014
Foto: afs Franjo Slavić

Festival čokolade u Opatiji

Ovaj vikend u Opatiji se održava tradicionalna manifestacija- Festival čokolade. Tako će od 05.-07. prosinca Opatija biti u znaku čokolade. Ova najpopularnija slastica na svijetu bit će dio gastronomske ponude, doći će u spa&wellnese, a uz čokoladu uživati možete i u glazbi!

„Čokoladna čarolija“, prezentirati će se, degustirati i prodavati najbolje čokoladne delicije od čak 14 proizvođača iz Hrvatske i Slovenije, a održat će se od petka 05. prosinca do nedjelje  07. prosinca na maloj sceni Ljetne pozornice.

Izložba „Od kakaovca do čokolade“ predstavit će različita lica i okuse čokolade koju možete posjetiti  tijekom sva tri dana u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, a  organizira ju svjetski poznati čokoladni brand Barry Callebaut.

„Opatijski paradoks“ donosi spoj čokolade, vina i maslinova ulja, a održat će se u Villi Angiolini u subotu, 6. prosinca, od 17:00 do 22:00 sata.  Uz kupnju degustacijske čaše od 50 kuna gosti će moći probati sva vina renomiranih etiketa kao što su Krauthaker, Dvanajščak-Kozol, Korta Katarina, MasVin, Ščurek, Tomaz te Vinarija Šipun, maslinova ulja Oliveri i Negri te praline slastičarni Vilma iz Raba i Casa del Padrone iz Krka.

Uz ova tri glavna događanja, čitav će vikend biti prepun raznih zanimljivih programa, radionica, degustacija i koncerata. U petak  u 18:00 sati u Villi Angiolini održava se radionica za najmlađe Škola izrade slastica za male sladokusce, od 18:00 sati u hotelu Continental nastupa The Blondes, a u 19.30 sati u hotelu Bristol počinje eno-gastro večer uz gostovanje vinarije Radovan i živu glazbu Dua Timeless.
U subotu će se u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer održavati edukativna radionica „Sve što ste htjeli znati o čokoladi“ u terminima od 10:00 do 12:00 sati , te od 16:00 do 18:00 sati, a tijekom čitavog dana na maloj sceni Ljetne pozornice djeca će moći isprobati oslikavanje lica „Choco Tatoo“.

Najviše događanja bit će za one najmlađe ljubitelje čokolade,u 10:00 sati u Villi Angiolini ponovit će se Škola izrade slastica za male sladokusce, od 12:00 do 18:00 sati u hotelu Continental moći će sudjelovati u izradi „Božićne slagalice“ i velikog Božićnog drvca od čokolade, a u 17:00 sati na Ljetnu pozornicu stiže jako važan gost, Sv. Nikola.

Subota će biti i dan za uživanje u glazbi,  od 18:00 do 23:30 sati u hotelu Continental nastupa Duo Brentini, od 20:00 do 23:00 sata u hotelu Ambasador Damir Kedžo otpjevat će Chocolate Love Stories, a u 20:30 sati u Operetti počinje koncert klasične glazbe Pure Chocolate Festivala Kvarner, tijekom kojeg će svaki glazbeni stavak u izvedbi ansambla Purpur pratiti probrane praline austrijske marke Zotter.

Nedjelja počinje uz radionicu ukrašavanja slastica u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u 10:00 sati, a uz Choco Tatoo koji će ponovo biti dostupan tijekom čitavog dana na maloj sceni Ljetne pozornice i Božićni izlog u hotelu Continental od 12:00 do 18:00 sati. Od 11:00 sati djeca će moći uživati u čokoladnim radostima na radionici u kavani Palme hotela Bristol.

Da ni ovaj zadnji dan Festivala ne prođe bez glazbe pobrinut će se Duo Blondes koji nastupaju  od 10:30 do 12:30 sati  te od 15:00 do 17:00 sati u glazbenom paviljonu parka Angiolina Bit če tu i  Passion Trio od 13:00 do 16:00 sati na terasi hotela Milenij, a glavno zbivanje posljednjeg dana Festivala   bit će Croatian Choco Concept by Čokolada i Orah & Atelier Ecostyle u Villi Angiolini s početkom u 16:00 sati, na kojem će se održati i Choco Show, promocija i degustacija personaliziranih čokolada i pralina i dizajniranih choco gastro suvenira uz voditelja Dražena Turinu Šajetu te goste Vedrana Ružića i Damjana Brnića.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...