Početna - IZDVOJENO - Svečano primopredan trajekt “Kornati”
ro ro kornati
foto: dubrovacki.hr

Svečano primopredan trajekt “Kornati”

U Rijeci je održana svečanost krštenja i primopredaja novoizgrađenog Jadrolinijinog ro-ro putničkog broda “Kornati”, a događaju su nazočili Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, predsjednik uprave, direktor Uljanik brodogradilišta d.d., te mnogobrojni partner i poslovni suradnici.

M/T “Kornati” je novogradnja broj 503, prvi trajekt u seriji od četiri ista naručena od Jadrolinije u brodogradilištu Uljanik. M/T “kornati” je ro-ro putnički brod, kapaciteta 616 putnika te 145 osobnih vozila, a na brodu se nalazi klimatizirani salon kapaciteta 322 putnika. Brod je opremljen hidrauličnim rampama za ukrcaj i iskrcaj vozila. M/T “Kornati” 49. je brod u bijeloj floti Jadrolinije. Namijenjen je prijevozu putnika i vozila na lokalnim trajektnim linijama, a ukupna vrijednost četiri nova trajekta koji će u 2014. godin iosnažiti flotu Jadrolinije iznosi 32 milijuna eura.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...