Početna - IZDVOJENO - Svećenik istukao bolesnog dječaka
Pop
foto: web

Svećenik istukao bolesnog dječaka

Mladen Golubović ima evet godina i boluje od zloćudnog tumora na mozgu, došao je kući u suzama i krvi. Dijete tvrdi da ga je istukao svećenik koji ga nije htio pustiti s nastave vjeronauka već je inzistirao na molitvi. Nezapamćeni događaj potresa Đuriće, malo selo na istoku županjske Posavine. Mještani govore kako je župnik na satu vjeronauka ispljuskao devetogodišnjeg učenika, riječ o dječaku kojemu je prije godinu i pol dana dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu.

Mladena je pregledao liječnik koji je utvrdio ozljede. Liječnik je rekao da će to utjecati na psihu djeteta koje je prošlo nekoliko ciklusa kemoterapija i intenzivnog zračenja mozga i kralježnice maksimalnom jačinom.

Policija je razgovarala sa ostalih pet učenika koji su svjedočili događaju. Danas dolazi i krim-policija, roditelji Mladena tvrde da idu do kraja jer nitko nema pravo nikoga pljuskati, a posebno dijete koje boluje od zloćudnog tumora na mozgu. Župnik Zoran Aladić odbacuje odgovornost i tvrdi da Mladena nije nikada pljusnuo a kamoli ga ozlijedio. Mladen je tražio župnika da ga pusti s vjeronauka i da ide kući. Župnik ga je zatražio da se prvo pomole, a nakon toga ga i zamolio da se još malo strpi jer da će razgovarati o molitvi i smatrao je da će to njemu biti zanimljivo. Tada je uslijedila eksplozija histerije i agresije kakvu još nikada nije doživio a 20 godina je svećenik te 18 godina u školi, tvrdi župnik.

Mladen je bio izvan sebe, trgao je zavjese s prozora, djeca su se uplašila, župnik ga jedva uspio obuzdati, župnik ga pokušao obuzdati, doveo ga je na sredinu učionice, rekao mu da sjedne i tada je povisio ton i zagalamio da je dosta i da se ne miče dok se ne smiri. Roditelji su pozvali policiju čim su saznali, sve će se saznati nakon policijske istrage.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...