Početna - IZDVOJENO - Tijekom vikenda na prometnicama PGŽ 350 prometnih prekršaja
policija-rotirka
ilustracija

Tijekom vikenda na prometnicama PGŽ 350 prometnih prekršaja

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 350 prometnih prekršaja. Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – 48 prekršaja, slijedi nekorištenje sigurnosnog pojasa – 45 prekršaja, vožnja pod utjecajem alkohola – 37 prekršaja, korištenje mobitela tijekom vožnje – 26 prekršaja te još 194 prometna prekršaja. U ovom razdoblju dogodila se 21 prometna nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri su teško, a deset je osoba lakše ozlijeđeno.

U nekim od prometnih nesreća sudionici su bili pod utjecajem alkohola, a izdvajamo 38-godišnjeg vozača osobnog vozila Fiat bravo, slovenskih registracijskih oznaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,57 g/kg na području Tršća 29. siječnja oko 4,40 sati udario u osobno vozilo Volvo, koje se parkiralo uz rub kolnika. U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 43-godišnji vozač Volva, kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,25 g/kg.

U noći 28. siječnja oko 2,35 sati na području Matulja dogodila se prometna nesreća u kojoj je 18-godišnji vozač Toyote land cruiser prešao na suprotnu stranu kolnika te udario u kameno-betonsku ogradu. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola od 1,15 g/kg, a u ovoj nesreći ozlijeđeno je dvoje putnika u spomenutom vozilu. Navečer 27. siječnja oko 20.05 sati 25-godišnji vozač je upravljao Fiat puntom iz smjera Ulice Ivana Žorža u Rijeci u smjeru Drenove te udario u ivičnjak, metalna vrata i potporni zid te na kraju i u metalnu ogradu uz rub kolnika. Vozač je teže ozlijeđen, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,01 g/kg. Nadalje, u noći 29. siječnja oko 2.20 sati na području Tršća 37-godišnji vozač Renaulta kangoo, slovenskih registracijskih oznaka nije stao na svjetlosne i zvučne znakove policije za zaustavljanje već je zaustavljen na području mjesta Vrhovci te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,16 g/kg.

Iste noći oko 3 sata na području Malinske zaustavljen je 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, vozač VW passata s koncentracijom alkohola od 1,51 g/kg. Izdvajamo i 19-godišnjaka koji je iste noći zaustavljen na području Crikvenice, a upravljao je osobnim vozilom marke Alfa romeo prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, bez sigurnosnog pojasa i s koncentracijom alkohola od 1,07 g/kg. U ovom vozilu policija je zatekla i troje putnika u dobi od 19 do 23 godine, od kojih dvije putnice sa sobom nisu imale nikakve osobne isprave, a 20-godišnjaku su evidentirani prekršaji iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, Zakona o prebivalištu i Zakona o osobnoj iskaznici.

Vozači koji su upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje tijekom proteklog vikenda zatečeni su i na području Baške, Opatije te na području Delnica gdje je zatečen 29-godišnji vozač vozila marke Daewoo, s koncentracijom alkohola od 1,27
g/kg. Također, ovaj vozač nije postupio po postavljenim prometnim znakovima prema kojima je tijekom održavanja javnog okupljanja vožnja bila zabranjena u oba smjera. Dio vozača kod kojih je postojala opasnost da će nastaviti upravljati vozilima je zadržan u službenim prostorijama policije, a svi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...