Početna - IZDVOJENO - Tjedno izvješće o prometu: prošli tjedan 52 prometne nesreće
policija-rotirka
ilustracija

Tjedno izvješće o prometu: prošli tjedan 52 prometne nesreće

Proteklog  tjedna  na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se ukupno 52 prometne nesreće, od kojih su osam teže, a 44 lakše nesreće. U prometnim nesrećama osam osoba je teže ozlijeđeno, 22 osobe  lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 500.200 kuna.

U nesrećama je  sudjelovalo sedam stranih državljana, dva pješaka i  devet alkoholiziranih vozača. U nadzoru je alkotestirano 312 vozača, od kojih je kod 43 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Od spomenutih  alkoholiziranih vozača, njih 21 je starosne  dobi iznad 35 godina života, 14 ih je u kategoriji između 18 i 25 godina, dok ih je 13 starosne dobi između 25 i 35 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 32-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine u subotu, 10. rujna u Viškovu. Policija ga je zatekla desetak minuta poslije ponoći kako upravlja osobnim vozila  marke „Opel Corsa“  pod utjecajem alkohola od  2,72 g/kg. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sukladno  Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega je podnijet optužni prijedlog.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...