Početna - IZDVOJENO - Tomislav Karamarko: “Milanoviću, zabio sam ti već 20 koševa, zabit ću i ovaj 21.”
karamarko
web

Tomislav Karamarko: “Milanoviću, zabio sam ti već 20 koševa, zabit ću i ovaj 21.”

Predsjednik HDZ-a i premijerski kandidat Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko poručio je premijeru kako mu priprema ‘konačan poraz’.

-Znate, vodite 20:0 (a basket se igra do 21) i onda se javi neki pametnjaković koji misli da ima najveće mišiće na svijetu i kaže – dosta, sad nećemo više ovako, pobjednik je onaj tko prvi zabije koš. Ne, Milanoviću, zabio sam ti već 20 koševa, zabit ću i ovaj 21. – a ja ću odlučiti kad i na koji način – izjavio je Karamarko u Oporbenom zarezu na HRT-u.

Karamarko je uvjeren u pobjedu desne koalicije. Zemlja treba učiniti potpuni zaokret u gospodarskoj politici, rekao je Karamarko te istaknuo da su spremni surađivati sa svima koji će poduprijeti njihov program.

– Vrijeme je za izbore, situacija u državi je već nesnosna – poručio je Karamarko ocjenjujući da je sazivanje izvanredne sjednice Sabora ‘gesta nepredvidivosti i sebičnosti’.

Nije mu jasno čemu izvanredna sjednica ako je za tjedan dana redovna, pri čemu su na dnevni red stavljene ‘točke dnevnog reda populističkog karaktera da se pokuša dobiti kakav politički poen’.

Po njegovom mišljenju, apsolutno je potrebno fiksirati datum izbora, u listopadu ili prvoj polovici studenog, što bi bilo korektno i prema biračima, ali i potrebno za vladajuće kako bi imali normalne rokove za donošenje proračuna. Na prošlim izborima, datum je bio poznat pet mjeseci unaprijed, a ovo sad ‘pretvara se u privatnu igru gospodina Milanovića’.

Najavljeni poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović predsjednicima političkih stranaka za razgovor o datumu izbora ocjenjuje normalnim. Nagađanja da se Zoran Milanović i Vesna Pusić tom pozivu neće odazvati kritizira.

– Ne razumijem što ‘glume’ i Milanović i Pusićka, da ignoriraju Predsjednika Republike, i kao institucije do koje građani i te kako drže – kazao je Karamarko, dodajući da je nekorektno što je oni od početka mandata ‘omalovažavaju, ignoriraju, imaju stav podcjenjavanja’ što im se već obija o glavu jer ‘građani to ne podržavaju.

HDZ-ov čelnik najavio je da bi, u slučaju da sastavlja Vladu, u njoj angažirao stručne, a ne podobne.

– Više nije poroblem matematike, tko će dobiti više glasova i mandata – u svakom slučaju to ćemo biti mi. Međutim, bez obzira na odnos u parlamentu otvaramo se i pružamo ruku svima koji žele pokrenuti korjenite promjene, prvenstveno u gospodarstvu – poručio je Karamarko. Ponovio je kako s mnogima razgovara o funkcijama, ali ih nikome ni u jednom trenutku nije obećao.

S javnosti je odlučio podijeliti podatak kako i osobno ima uvid u popise Udbinih suradnika.

– Bio sam zbunjen i zabezeknut kad sam vidio sva ta imena – kazao je.

Zauzeo se za ‘crnogorski’ model problema rješavanja dužnika u švicarskim francima kako bi teret podjednako preuzela i Vlada i banka i dužnici. Stečajnim zakonom, smatra Karamarko, Vlada opet teret prebacuje na leđa vjerovnika. Napominje kako bi se u izbjegličkoj krizi Hrvatska trebala postaviti – pozitivno i racionalno.

Izvor: 24 sata

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...