Početna - IZDVOJENO - Torpedo zvijezda VII. međunarodne konferencije o industrijskoj baštini
torpedo

Torpedo zvijezda VII. međunarodne konferencije o industrijskoj baštini

150. obljetnica Luppis-Whiteheadovog torpeda glavna je tema ovogodišnje 7. po redu međunarodne konferencije o industrijskoj baštini.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja ugostit će od 19. do 21. svibnja ovu konferenciju nastalu u organizaciji Udruge Pro Torpedo Rijeka, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na konferenciju je prijavljeno gotovo 60 autora iz 20 zemalja širom svijeta, a očekuje se ukupno oko 150 sudionika. Uz samu konferenciju bit će promovirana i poštanska marka na temu Luppis-Whiteheadovog torpeda, kao i izložba o životu izumitelja torpeda nastala u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture, a najavljena je i velika izložba podvodnih fotografija Danijela Frke.

Bogat popratni program povodom obilježavanja 150. obljetnice izuma torpeda odvijat će se tijekom cijele godine, a uz brojne izložbe i tribine, centralni događaj svakako će biti izložba u depou Muzeja grada Rijeke na Žabici. Izložba „Prvi na svijetu – 150 godina riječkog torpeda“ otvara se 19. svibnja u zajedničkoj organizaciji Muzeja grada Rijeke i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja.

Na izložbi će građani i turisti prvi put na jednom mjestu imati priliku vidjeti objedinjene zbirke dvaju muzeja, kao što su cjeloviti primjerci torpeda iz pedesetih i šezdesetih godina 20. st.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...