Početna - IZDVOJENO - Tragedija u Zadru, preminuo nakon uboda pčele
pčele
foto: web

Tragedija u Zadru, preminuo nakon uboda pčele

Ubod pčele za Marka Bulića (44) iz Zadra bio je smrtonosan. Iako mu je odmah pružena pomoć, Bulić je preminuo unatoč pokušajima reanimacije. U bolnicu primljen je bez znakova života, gdje su ga ponovno pokušali reanimirati, ali pomoći nije bilo.

Uzrok smrti je anafilaktična reakcija na ubod pčele čiji su žalac liječnici našli na prijelazu obraza u vrat. Bulića je pčela ubola dok je s prijateljem, iskusnim pčelarom pregledavao košnice. Nakon nekoliko minuta od uboda požalio se da mu nije dobro te da se žalio na otežano disanje. Hitna pomoć stigla je za deset minuta, no Bulić više nije mogao ni sjediti, bio je natečen i promijenila mu se boja kože.

Liječnik tvrdi kako je pacijent preminuo zbog teške alergijske reakcije čiji uzroci, osim uboda insekta, mogu biti i neki lijekovi, najčešće antibiotici te određene prehrambene namirnice.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...