Početna - IZDVOJENO - Trail škola trčanja

Trail škola trčanja

Trail škola trčanja je program koji obuhvaća podučavanje o metodama trčanja za početnike i manje napredne trkače, a koncentrira se specifično na staze koje nisu asfaltirane (planinarskih puteva, šumskih staza, šljunkovitih predjela, pa čak i stjenovitih područja).
Trčanje po takvim stazama zahtijeva posebnu koncentraciju ne samo zbog specifičnosti podloge, već i posebnosti tehnike koja je uključena, a koja se ne može izravno uspoređivati s trčanjem po ravnom (asfaltiranom) terenu.
Ciljna dobna skupina trail škole trčanja su punoljetne osobe, neovisno o spolu. Program će trajati tri mjeseca, tj. dvanaest tjedana. Svaki tjedan sastojat će se od tri treninga, od kojih će jedan biti tijekom vikenda. Program će obuhvaćati periodizirani napredak dostizanja stabilne razine utreniranosti s ciljem razvijanja specifičnih motoričkih sposobnosti.
U školu će se moći prijaviti 15 osoba. Treninzi će se odvijati u Kastavskoj šumi i šire.
Po završetku škole trčanja svi polaznici će biti samostalni kod treniranja u prirodnom okruženju i sposobni bez velikih poteškoća odgovoriti na izazov nekog natjecanja iznad dva sata (okvirno preko 20 km sa 500 metara aktivnog uspona). Za polaznike škole organizator će omogućiti analizu prehrambenih navika i osobne konzultacije sa nutricionistom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

117 stipendista Grada Opatije u tekućoj školskoj/akademskoj godini

Grad Opatija će u tekućoj školskoj/akademskoj godini imati čak 117 stipendista. Temeljem pristiglih prijava odobreno je 45 učeničkih stipendija, 61 studentska stipendija, ...