Početna - IZDVOJENO - Trajektna linija Rijeka – Dubrovnik opet će ploviti
jadrolinija
foto: Freepix.biz

Trajektna linija Rijeka – Dubrovnik opet će ploviti

Sredinom proljeća prošle godine Jadrolinija je ukinula brodsku vezu između Rijeke i Dubrovnika, a taj su svoj potez objasnili vrlo jednostavnim razlogom – linija nije bila profitabilna.

Promet putnika na toj liniji bio je premali, održavanje linije postao je prevelik financijski teret za Jadroliniju, no aktualni ministar mora, prometa i infrastrukture najavio je kako sprema ponovno uvođenje trajeketne linije na toj ruti. Oleg Butković donio je odluku prema kojoj Rijeka i Dubrovnik moraju biti povezani barem jednom linijom tjedno, odnosno tri puta tjedno tijekom ljetne sezone.

Minimalni kapacitet trebao bi biti 70 vozila i 650 putnika, odluka ministra već je stupila na snagu, no do njezinog provođenja u praksi ipak će proći određeno vrijeme. Isti kapacitet ostaje i za vrijeme turističke sezone s time da će za vrijeme pred i postsezone morati biti barem dva povratna putovanja tjedno, dok je propisano da će u vrijeme najjače sezone biti najmanje tri povratna putovanja tjedno.

Potrebno je, kako javlja Novi list, još uvijek ispuniti određene formalnosti, poput određivanja iznosa subvencije za Jadronliniju od strane države, a još veći problem predstavlja da ta tvrtka trenutno nema spreman brod koji bi mogao odmah zaploviti na toj liniji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...