Početna - IZDVOJENO - Traži se koncesionar za Zagrebačku obalu
zagrebačka obala
foto: Lučka uprava Rijeka

Traži se koncesionar za Zagrebačku obalu

Lučka uprava Rijeka objavila je danas natječaj za koncesioniranje kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali s rokom za prikupljanje ponuda od pet mjeseci.

Prema uvjetima natječaja, koncesionar bi trebao uložiti izmedju 150 i 200 milijuna eura za izgradnju dodatnih 280 metara obale i uređenje prostora. U konačnici, novi kontejnerski terminal na Zagrebačkoj obali zauzimat će površinu od 22 hektara, čime bi se ostvario kapacitet od 500 tisuća jediničnih kontejnera godišnje.

Pristanište bi bilo dužine 680 metara s prosječnom širinom terminala od 300 m, a planirana dubina mora uz pristanište je minimalno 20 m. U prvoj fazi izgradilo bi se 400 metara pristaništa, a u drugoj bi se terminal produžio do 680 metara. Usporedo s izgradnjom terminala predviđena je izgradnja spojne ceste D-403 te rekonstrukcija ranžirnog kolodvora za potrebe ukrcaja i iskrcaja kontejnera.

Projekt bi se financirao sredstvima iz kredita Svjetske banke i privatnog ulaganja. Riječka Lučka uprava natječaj za koncesioniranje objavit će u elektroničkom obliku na hrvatskom i engleskom jeziku, a idućeg tjedna i u tiskanim medijima preno radio rijeka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...