Početna - IZDVOJENO - Tražio plaćenog ubojicu za osvetu
Policija
arhiva

Tražio plaćenog ubojicu za osvetu

S ciljem osvete zbog nanesene mu osobito teške tjelesne ozljede, zatražio je od druge osobe da mu pronađe nekog tko bi uz obećanu nagradu lišio života osobu koja mu je nanijela navedene tjelesne ozljede.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Rijeci optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1981.) zbog počinjenja kaznenog djela poticanja na teško ubojstvo iz članka 111. stavak 1. točka 4. Kaznenog zakona u svezi članka 37. stavak 1. i 2. KZ-a, kao i kaznenog djela nedopuštenog posjedovanja izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. i 2. KZ-a.

Okrivljenika se tereti da je od 12. ožujka 2018. do 30. svibnja 2018. na području Rijeke, a sve s ciljem osvete zbog nanesene mu osobito teške tjelesne ozljede u fizičkom sukobu 2007. godine, zatražio od druge osobe ne znajući da je u tijeku provođenje posebnih dokaznih radnji i da ta osoba ima svojstvo pouzdanika u predkaznenom postupku, da mu pronađe nekog tko bi uz obećanu nagradu lišio života osobu koja mu je nanijela navedene tjelesne ozljede.

Tereti ga se da je, uvjeren kako je ovaj doista pronašao takvu osobu, u dva navrata na ime obećane nagrade predao jedan pištolj, oko dva kilograma eksploziva s više detonatora, kao i streljiva raznih kalibara, te je poduzeo više radnji kako bi počinitelju ubojstva olakšao samo izvršenje kaznenog djela.

Okrivljenik se od donošenja rješenja o provođenju istrage 18. srpnja 2018. nalazi u istražnom zatvoru na temelju rješenja suca istrage Županijskog suda u Rijeci, navodi se u priopćenju DORH-a.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Bernardić podnio ostavku, Komadina v.d. predsjednika SDP-a

Nakon katastrofalnog izbornog rezultata na jučerašnjim izborima predsjednik SDP-a Davor Bernardić preuzeo je odgovornost za poraz na izborima i podnio ...