Početna - IZDVOJENO - Tri besplatne radionice za male poduzetnike
web

Tri besplatne radionice za male poduzetnike

Tri nove radionice Projekta EnterYOUTH, namijenjene poduzetnicima početnicima ili mladim osobama koje imaju ideju, održat će se tijekom travnja u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin. Radionice će za učesnike biti besplatne, budući da su sufinancirane sredstvima projekta EnterYOUTH, a nakon održanih radionica, RRA Porin d.o.o. će odabrati deset sudionika kojima će izraditi poslovne planove.

Projekt EnterYOUTH  provodi se unutar prekograničnog programa Slovenija – Hrvatska, u razdoblju od 1. ožujka 2014. do 17. lipnja 2015.  Vodeći partner projekta EnterYOUTH je Grad Rijeka, a partneri su: Regionalna razvojna agencija Porin, Ekonomski fakultet Rijeka, Šolski center Ptuj i Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj.

U sklopu projekta planirane su aktivnosti i radionice namijenjene učenicima srednjih škola, studentima, nezaposlenim mladim osobama i poduzetnicima početnicima, s ciljem upoznavanja osnova poduzetništva i razvoja njihovih ideja. Cilj projekta je osnaživanje mladih poduzetnika i poticanje poduzetništva među mladima, u suradnji s lokalnim partnerstvima.

Na  konferenciji za medije kojoj su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Miroslav Matešić, savjetnica za izradu i provedbu programa u Odjelu gradske uprave za poduzetništvo te ujedno i voditeljica projekta, Tina Ragužin, direktor Riječke razvojne agencije Porin, Ernest Cukrov, te Ana Babić i dr.sc. Ivan Frančišković s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, predstavljene su aktivnosti projekta koje su već održane te najavljene nove.
U sklopu projekta EnterYOUTH tijekom travnja 2015. planirane su tri radionice namijenjene poduzetnicima početnicima ili mladim osobama koje imaju ideju:

  1. travnja – radionica „Osnove poduzetništva i ispitivanje poduzetničkog potencijala“,
  2. travnja – radionica „Izrada poslovnog plana i mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata“ i
  3. travnja – radionica „Sistem prodaje i marketinga za uspjeh u ekonomiji današnjice /digitalni marketing, društvene mreže, pregovaranje“.

Nakon radionica, bit će odabrano 10 najboljih sudionika kojima će Razvojna agencija Porin izraditi poslovne planove. Sve navedene aktivnosti bit će besplatne za sudionike, s obzirom na to da su sufinancirane projektom EnterYOUTH.

Mladi poduzetnici početnici, odnosno mlade osobe s poslovnim idejama svoj interes za sudjelovanjem na radionicama mogu iskazati putem e-maila ili telefonom na slijedeće kontakte:

Mirta Klaričić, RRA Porin d.o.o., e-mail: mirta.klaričić@porin.hr , tel. 051 /634-332

Tina Ragužin, Grad Rijeka, Odjel GU za poduzetništvo, e-mail: tina.ragužin@rijeka.hr , tel. 051/209-619

Na konferenciji za medije najavljena je i edukativna igrica, zamišljena kao virtualno poduzeće, gdje osoba simulira poslovne projekte, od osnivanja tvrtke, zapošljavanja, upravljanja troškovima itd., kao i web aplikacija za izradu poslovnog plana koja će biti dostupna i u verziji za iOS i Android platforme. Igrica i aplikacija će biti javno dostupne na službenim stranicama projekta http://enteryouth.eu.

Također se predviđen posjet prekograničnim partnerima u Sloveniji u svrhu razmjene znanja i iskustava.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...