Početna - IZDVOJENO - Triesduja 2. dio uručena Alenu Vitasoviću
32

Triesduja 2. dio uručena Alenu Vitasoviću

2. travnja 2016. godine spisateljica Tatjana Udović uručila je svoj najnoviji roman „Triesduja 2. dio“ istarskom pjevaču Alenu Vitasoviću, koji se i sam našao kao jedan od aktera u navedenom romanu.

Naime, u romanu  „Triesduja 2. dio“ koji se bavi problematikom mladih dokumentirajući događaje iz prijevoznog sredstva, autobusa broj 32, koji prevozi srednjoškolce prema i iz njihovih škola u Opatiji, našle su se i zvijezde čakavske estradne scene kao što su Koktelsi, Šajeta, Mario Lipovšek i naravno, Alen Vitasović. Pojavljivanjem tih likova u romanu, autorica se dotakla čakavske glazbene scene, karakteristične za kulturu primorskoga kraja, u kojemu se odvija radnja samoga romana. S obzirom da jezik čuva kulturu, a čakavština jest jezik kojim se govori na području Primorsko-goranske županije, čakavska glazbena scena nije mogla biti izuzeta.

Kako dvije tinejdžerice razgovaraju o Alenu Vitasoviću u Triesduji 2. dio (2015), vidljivo je iz citata:

„- Pričao mi je kako ljudi misle da su pjevači vanzemaljci, k’o da nisu od krvi i mesa. A on je za sebe rekao da je „običan“.
– Kako?
– Pričao mi je npr. kako je on znao cijeli dan u vinogradu brati grožđe, a onda juriti doma, spremiti se i voziti se iz Istre za Zagreb na koncert.
– Stvarno?
– Da! Rekao je da su to njemu gušti!“

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Potres u Jelšanama

Jutros malo iza 7 sati na širem matuljskom području osjetio se slabiji potres.Epicentar potresa bio je u Jelšanama (Slovenija) jačine ...