Početna - IZDVOJENO - Trojica osumnjičena za iznudu u Opatiji
Policija
arhiva

Trojica osumnjičena za iznudu u Opatiji

Djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana, starosti 65, 43 i 44 godine zbog sumnje da su na štetu  29-godišnjeg hrvatskog državljanina počinili kazneno djelo iznude.

Sumnja se da su sredinom travnja ove godine u objektu na području Opatije u cilju pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi, fizički napali oštećenog 29-godišnjaka te mu uz uporabu oružja uputili ozbiljne prijetnje kako bi im na štetu svoje imovine isplatio dugovanje u iznosu znatno većem od stvarnog duga. U ovom događaju oštećeni je lakše ozlijeđen.

Također, 44-godišnjak se sumnjiči i za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Pretragom kuće na području Rijeke kod njega je pronađen spremnik za pištolj te ukupno 145 komada streljiva.

Po završetku kriminalističkog istraživanja sva trojica su kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu te predana pritvorskom nadzorniku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...