Početna - IZDVOJENO - Na Trsatu otvoren novi ogranak Gradske knjižnice Rijeka
GKR Ogranak Trsat
foto: Grad Rijeka

Na Trsatu otvoren novi ogranak Gradske knjižnice Rijeka

U prizemlju Dvorane mladosti u utorak je, osam godina od gašenja nekadašnjeg Ogranka Sušak Gradske knjižnice Rijeka, otvoren Ogranak Trsat, koji će nuditi 16.500 svezaka knjiga i 200 jedinica filmova i multimedije. Članovima će osim toga na raspolaganju biti i 8 naslova novina te časopisa, kao i 4 računala s pristupom Internetu te igračke.

U preuređenje novog knjižničnog prostora, površine 311 četvornih metara, uloženo je 600 tisuća kuna. Grad Rijeka kao osnivač Gradske knjižnice u građevinske, obrtničke i instalacijske radove uložio je 318 tisuća kuna, dok je sredstva za opremanje prostora osigurala Gradska knjižnica.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je da se za novim prostorom ljubitelja pisane riječi tragalo jako dugo zbog čega je istočni dio grada predugo bio bez knjižnice. „U posljednjih desetak godina ovo je četvrti ogranak Gradske knjižnice koji smo otvorili ili preuredili, ali tu nije kraj. U pripremi je realizacija još jednog ogranka u sklopu rekonstrukcije doma na Gornjoj Vežici“, rekao je gradonačelnik.

Ravnateljica Gradske knjižnice Rijeka Gorana Tuškan najavila je da će programi koji će se provoditi biti ostvareni u suradnji sa zajednicom, dok je predsjednica Kluba Sušačana Tamani Morić istaknula kako je Klub do sada zbog iznimnog interesa građana analizirao cijeli niz lokacija tražeći adekvatan knjižnični prostor te je na kraju dao potporu ideji da se nova knjižnica smjesti u Dvoranu mladosti.

Svečano otvorenje bilo je popraćeno programom Gradske glazbe Trsat i učenika Osnovne škole Trsat.

Trsatski će ogranak imati dvokratno radno vrijeme te će ponedjeljkom, srijedom i petkom raditi od 8,30 do 14,30 sati, a utorkom i četvrtkom od 14 do 20 sati. Prva i treća subota u mjesecu također će biti radne, i to od 8,30 do 15 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...