Početna - IZDVOJENO - Turističko naselje na Kostabeli
Kostabela
web

Turističko naselje na Kostabeli

Potpisan je ugovor između gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i direktora tvrtke Tre – invest d.o.o. Borjana Brnčića za izgradnju turističkog naselja Kostabela. Investicija je vrijedna  oko 50 milijuna eura, a kompleks bi trebao biti gotovo početkom 2017. godine, a turističko naselje će se sastojati od hotela s podzemnom garažom, 24 vile te vanjskiog bazena s pripadajućim ugostiteljskim i dječjim sadržajima.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i vlasnik tvrtke Tre – invest d.o.o. Jaroslav Třešňák, pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Srđan Škunca, voditelj projekta s češke strane Martin Sklenička, ravnateljica Direkcije za gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Gabrijela Kiš-Jerčinović i pravna savjetnica u Odjelu za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Meri Pavešić.  S tvrtkom Tre – invest d.o.o. Grad Rijeka je sklopio kupoprodajni predugovor temeljem kojeg se tvrtka obvezala na obročno plaćanje kupoprodajne cijene, izradu projektne dokumentacije te ishođenje potrebnih dozvola i drugih akata. U skladu s preuzetim obvezama, izrađen je idejni projekt budućeg turističkog kompleksa temeljem kojeg je izdana lokacijska dozvola.

Grad Rijeka je pak izradio projekt rekonstrukcije Opatijske ceste i stepeništa do obalne šetnice, za te zahvate su također izdane lokacijske dozvole, a u tijeku je i projektiranje obalne šetnice do uvale Bivio, kako bi se uspostavila funkcionalna cjelovitost dosad izvedene trase.  Prema projektu, turističko naselje Kostabela činit će hotel s fitnesom, manjim kongresnim centrom i podzemnom garažom koji se svojim značenjem i veličinom ističe kao središnja zgrada turističkog naselja, zatim četiri grupe pojedinačnih smještajnih jedinica/vila (ukupno 24 jedinice) i vanjski bazen s pripadajućim ugostiteljskim i dječjim sadržajima. Hotel će imati pet katova te podzemne etaže i raspolagat će sa 113 soba odnosno 308 postelja. Ukupna bruto razvijena površina kompleksa iznosi oko 25.000 m2.

Turistički kompleks projektiran je uvažavajući principe ekološke gradnje te će svi ravni krovovi biti uređeni kao parkovno zelenilo s mediteranskim raslinjem, a bazen punjen morskom vodom. Realizaciju kompleksa Grad Rijeka podržat će i izvedbom rekonstrukcije Opatijske ceste, obalne šetnice i stepeništa, a u suradnji s komunalnim društvima opremanjem lokacije potrebnom infrastrukturom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...