Početna - IZDVOJENO - U 14 minuta razgrabili državne poticaje
Solarni kolektor

U 14 minuta razgrabili državne poticaje

Privatne kurirske službe u novogodišnjoj su noći od ponoći pečatirale zahtjeve za državne poticaje za 12 megavata solarnih elektrana. Ulagači koji su stali u red u dežurnoj pošti 1. siječnja u sedam sati ujutro ostali su bez poticaja za ‘prekobrojnih’ 76 megavata.

“Nit’ sam upao u novu kvotu za 2014. nit’ sam proslavio Novu godinu”, kaže za Liderpress jedan od ulagača u sunčeve elektrane u Hrvatskoj.

Bio je jedan od mnogih koji su na praznik, prvog dana siječnja, odlučili aktivnosti koje prate novogodišnju noć zamijeniti čekanjem u redu od ranih jutarnjih sati ispred Hrvatske pošte u Branimirovoj ulici u Zagrebu (jednoj od tri koje su radile u Hrvatskoj!).

“Htio je odmah u sedam sati, kad je pošta otvorila vrata, predati zahtjev namijenjen Hrvatskom operatoru tržišta energije (HROTE) i tako osigurati ulazak u kvotu za integrirane i neintegrirane sunčeve elektrane (fotonaponi na krovu i tlu) prema novome tarifnom sustavu (TS) za obnovljive izvore energije (OIE) koji je na snazi od 1. siječnja 2014.”, kaže ulagač koji se nije uspio dočepati državnih subvencija.

Ispali amateri

Dobio je pečat da je zahtjev poslan u 7.02 sata i bio je siguran da je upao u kvotu. No, to nije uspjelo ni njemu ni ulagaču koji se s poštanskom službenicom dogovorio da ga pečatira u 7.01 sat. Obojica su ispala potpuni amateri – kvota je odavno bila popunjena. U samo 14 minuta državni poticaji su razgrabljeni u novogodišnjoj noći.

Ostaje pitanje, zbog čega su zahtjevi u dogovoru s privatnim kurirskim tvrtkama pečatirani u prvim minutama nakon ponoći?

Liderpress

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...