Početna - ZABAVA - ZANIMLJIVOSTI - U 2014. svijet će pogoditi bolest gora od side!
Apokalipsa
foto: web

U 2014. svijet će pogoditi bolest gora od side!

Što nas čeka u 2014. godini, navodno je znala Baba Vanga, legendarna bugarska proročica koja je predvidjela napad 11. rujna u New Yorku, smrt princeze Diane, pa i vlastitu smrt 1996. godine.

Njezina je do sada nepoznata proročanstva ovih dana objavio ruski radio Ukrajina, koja je navodno skupio Anatolij Lubčenko, koji je s njom razgovarao neposredno prije njezine smrti.

Slijepa bugarska proročica Vangelia Gušterova u svom je životu izgovorila mnoga proročanstva, a sada ukrajinski biznismen i putnik Anatolij Lubčenko tvrdi da ima nepoznatih proročanstava koja je on zapisao razgovarajući s babom Vangom neposredno prije njene smrti.

Nije poznato zašto je o svemu šutio 17 godina. Međutim, mnogi se slažu da je tajne koje mu je otkrila starica slobodno mogao i dalje držati za sebe.

Plovit će rijeka leševa”, slikovita je najava proljetne poplave, za koju nije rekla gdje će točno biti. Razni vidovnjaci smatraju da je tu riječ o više poplava koje će zadesiti svijet nakon otapanja snijega i odnijeti mnogo ljudskih žrtava.

Te i druge detalje o predviđanjima najpoznatije svjetske vidjelice objavio je Radio Ukrajina, koji program emitira iz Kijeva.

Tisuće slušatelja panično su počele zvati redakciju radija nakon što su čuli predviđanja o novoj pošasti, goroj od side. Navodno će zaraženi umirati u strašnim mukama, a tijelo će im biti puno gnojnih čireva.

Iako je rečeno da će bolest uglavnom napadati muškarce, zvale su tisuće uplašenih žena koje su zahtijevale da im otvoreno kažu je li riječ tek o emisiji za privlačenje pažnje ili su stvarno u pitanju crna predviđanja Babe Vange, u koja mnogi vjeruju.

Predvidjela je mnoge svjetske katastrofe

Slijepa proročica, koja je umrla 1996., predvidjela je mnoge svjetske katastrofe.

Najavila je početak Drugog svjetskog rata, napad na Svjetski trgovinski centar u New Yorku 11. rujna 2001. godine, raspad SSSR-a, smrt princeze Diane i vlastitu smrt 11. kolovoza 1996. godine.

Poruke je dobivala od nevidljivih bića?

Kad su je pitali kako sve zna, rekla je da to dobiva od nevidljivih bića koja joj šalju informacije o prostoru i vremenu.

Saznavši za njezine sposobnosti, za Vangin rad zainteresirale su se bugarske tajne službe. Po savjete joj je dolazio i bugarski predsjednik Komunističke partije Todor Živkov, a bugarskom kralju Borisu III. rekla je točan datum smrti.

I Hitler ju je posjetio: Izletio ljutiti jer mu je predvidjela neslavan kraj

Tijekom Drugog svjetskog rata posjetio ju je i Adolf Hitler. Govori se da je iz njezine kuće izletio ljutit. Vanga mu je, naime, predvidjela neslavan kraj. Što je predvidjela Staljinu, zbog kojega je dva puta putovala u SSSR, zapisano je u dokumentima KGB-a koji još nisu dostupni javnosti.

Sredinom 1960-ih godina Vangu su promatrali na Institutu za sugestologiju na Bugarskoj akademiji znanosti.

Pogodila u 80 % slučajeva

Dali su joj ured u kojem je primala klijente, a sva njezina predviđanja bilježili su znanstvenici. Navodno je pogodila u 80 posto slučajeva, pogotovo kada se radilo o utvrđivanju sudbina nestalih nakon Drugog svjetskog rata. Uspješnost drugih proroka nije bila veća od 20 posto.

Prema nekim njezinim proročanstvima, čovječanstvu se ne piše dobro. Slijedit će brutalni ratovi u kojima će se koristiti nuklearno oružje, a zarazne bolesti kosit će preživjele.

I dok kod Vange nema svjetla na kraju tunela, optimizam nam je jučer vratio guverner HNB-a Boris Vujčić. Naime, on za 2014. predviđa rast BDP-a za 0,7 posto. Prvi je to put, nakon pet godina krize, da središnja banka predviđa pozitivno kretanje BDP-a za godinu koja dolazi. Time će nam, ako je vjerovati Vujčiću, gospodarstvo izaći iz krize. Što bi na to rekla Vanga?

Pala bi u trans, a riječi bi samo izlazile iz nje

Baba Vanga mi je rekla da pazim na svoju desnu stranu. Nakon nekoliko dana u moj automobil se na raskršću s desne strane zabio tramvaj, rekao je Konstantin Kosta koji je iz nesreće izašao potpuno neozlijeđen.

Bugarski umjetnik Kosta, koji već 35 godina živi u Zadru, upoznao je Vangu 1967. godine. Najavio joj se i starica, koja je tada imala više od 80 godina, ga je primila.

On je došao s prijateljicom koja je bila posvojena i željela je saznati nešto o svojim pravim roditeljima. Proročica ju je od toga odgovorila.

Usput je upozorila Konstantina.

– Čim me je na povratku iz Bugarske u Zagreb udario tramvaj, kroz glavu su mi odmah prošle njezine riječi. Priznajem, sve je bilo malo jezivo – rekao je Kosta.

Potvrdio je kako je Vanga djelovala kao topla i draga žena koja nema nikakve veze s izvanzemaljskim svijetom u koji se klela. O njezinim najnovijim proročanstvima ne zna mnogo jer o tome nisu razgovarali, ali tvrdi kako je bolje biti na oprezu i vjeruje kako je moguće da će se ostvariti.

Lepoj Breni pogodila sve

Poznatoj proročici odlazili su mnogi s prostora bivše Jugoslavije. Posjetila ju je i pjevačica Lepa Brena. Slijepoj proročici otišla je početkom 1980-ih. Bugarka joj je tada prorekla kako će biti poznatija od Tita i da će se udati za čovjeka u bijeloj uniformi.

– Mislila sam da ću naletjeti na nekog liječnika, a kad ono tenisač – rekla je svojedobno pjevačica koja se udala za Bobu Živojinovića, čovjeka koji se bavio bijelim sportom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...