Početna - IZDVOJENO - U akciji Hipokrat ‘pale’ 364 osobe
foto: web

U akciji Hipokrat ‘pale’ 364 osobe

Privest će se 350 liječnika, postupno, da se ne uruši sustav

U aferi Hipokrat koja je provedena u studenom prošle godine, čelnicima tvrtke Farmal  na teret se stavlja da su preko trgovačkih putnika nudili i plaćali mito liječnicima da oni pacijentima prepisuju njihove lijekove.

Najveća optužnica u povijesti hrvatskog pravosuđa. Takav epitet zasigurno zaslužuje optužnica koju je USKOK podigao u akciji Hipokrat, a u kojoj su optužene 364 osobe – liječnici, ljekarnici, posrednici te jedno trgovačko društvo, konkretnije Farmal.

Prema optužnici, gotovo nevjerojatan broj optuženika tereti se za više kaznenih djela, među kojima su udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, primanje i davanje mita, zloporaba položaja  i ovlasti te poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.

Prema optužnici, Draženu Dediju, predsjedniku uprave Farmala, na teret se stavlja da je zajedno sa svojim djelatnicima, izvršnom direktoricom korporativnih poslova i direktoricom kontrolinga prodaje, te regionalnim direktorima pojedinih sektora od 2009. do 12. listopada 2012. ustrojio i kontinuirano vodio povezivanje većeg broja liječnika i ljekarnika a sve kako bi poboljšao prodaju lijekova.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...