Početna - IZDVOJENO - U Hrvatsku do sad ušlo 44 000 migranata
migranti
web

U Hrvatsku do sad ušlo 44 000 migranata

Ukupan broj migranata koji je ušao u RH do 9:00 sati veći od 44 000. Najveći priljev migranata i dalje se očekuje na području Tovarnika i Iloka, izvijestio je jutros MUP.

Sinoć (22. rujna) oko 22.30 sati zatvoren je promet za sve vrste vozila na GP Bajakovo-Bartovci. Teretni promet preusmjeren je na GP Županja, dok je promet osobnih vozila i autobusa preusmjeren na GP Tovarnik. U privremenom prihvatnom centru Opatovcu nalazi se oko 2900 migranata, te se i dalje organizira njihov prijevoz do graničnih prijelaza.

Kako je jutros u vijestima javio HTV ispred kampa u Opatovcu non stop se povećava broj izbjeglica koji stižu iz naselja Bapska u 14 autobusa.

Izbjeglice uglavnom strpljivo čekaju na ulazak u šator prije kojega se moraju registrirati te ih mora pregledati liječnik. Zasad nisu zabilježene nikakve bolesti, izbjeglice se uglavnom žale na rane na stopalima, trudnice i stariji na iscrpljenost, a djeca imaju temperaturu.

Veliki problem su prevoditelji, nema ih dosta i to otežava cijelu situaciju, dodaje HTV.

Jučer kasno navečer ministar Ostojić novinarima je u Opatovcu kazao kako je u Hrvatsku ušlo 39 tisuća izbjeglica, a 32 ih je napustilo Hrvatsku. Jutros se ta brojka povećala i na preko 40 tisuća.

Zbog izvanredne situacije na graničnom prijelazu Bajakovo, blokade prometa od strane vozača terenih vozila u Srbiji, promet osobnih vozila, autobusa i teretnih vozila do 7,5 tona preusmjeren je na granični prijelaz Tovarnik. Vozila iznad 7,5 t voze kroz BiH preko graničnog prijelaza Stara Gradiška.

Na graničnom prijelazu Bajakovo na izlazu je kolona teretnih vozila oko 9 km.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi sa Srbijom: Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Erdut i Batina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...