Početna - IZDVOJENO - U Kastvu predstavljen projekt “Uključivanje mladih u kreiranje lokalne politike – Hajde reci što”

U Kastvu predstavljen projekt “Uključivanje mladih u kreiranje lokalne politike – Hajde reci što”

Potaknuti činjenicom da mladi nisu dovoljno uključeni u gospodarske, političke i društvene procese, a razina njihovog sudjelovanja u neformalnim društvenim aktivnostima i volonterskim aktivnostima je niska, Grad Kastav u suradnji s Udrugom Delta iz Rijeke i Savjetom mladih grada Kastva kroz projekt “Uključivanje mladih u kreiranje lokalne politike – Hajde reci što” imao je za cilj osnažiti mlade za aktivno uključivanje u procese donošenja odluka i kreiranje javnih politika za mlade u Kastvu.
Energični i ambiciozni mladi ljudi su kroz uvodnu radionicu u siječnju promišljali kako poboljšati život za mlade u Kastvu. Uslijedile su tri uzastopne radionice u veljači gdje su mladi u dva zasebna tima uz pomoć partnerske Udruge Delta i podršku Grada Kastva napisali projektne prijedloge, predstavili svoje projekte gradonačelniku, pročelnicima iz Gradske uprave grada Kastva i Savjetu mladih grada Kastva. Na posljednjoj u nizu subotnjih online radionica sudionici su napisali monitoring planove i SWOT analize svojih projekata i krenuli hrabro u njihovu realizaciju.
Prvi projekt “Mladi za mlade” napisali su i realizirali Karlo Domijan, Marta Despotović, Luka Šoškić i Igor Žaja. Projektom su uređena igrala i klupice te posađena stabla i nisko raslinje na području Rešetara – igralište Miserkino. Drugi projekt kojeg su uspješno realizirale sestre Martina, Lorena i Marina Rončević nosi naziv “Prvi korak – Tips & Tricks”, a sačinjen je od tri radionice s uvijek aktualnom temom – kako napraviti prvi korak do zaposlenja. Prvom radionicom sudionici su naučili kako napisati životopis i molbu. Na drugoj radionici kreirali su LinkedIn profil, a treća aktivnost je trebala obuhvaćati “speed dating” s poslodavcima s područja Kastva, odnosno predstavljanje poslodavaca, simulaciju intervjua i stjecanje dojma o prvom kontaktu s poslodavcima ali je odgođena za neka bolja vremena kad se budemo mogli družiti u velikom broju uživo.
Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa, Ključna aktivnost 3: Projekti dijaloga s mladima, posredstvom Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a projekti mladih su financirani osiguranim sredstvima iz budžeta Grada Kastva.
Mladi ističu da su radionice bile prijeko potrebne, izazovne, edukativne i poučne, korisne, vesele inspirativne i zanimljive.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...