Početna - IZDVOJENO - Završni dan regate “Two Lions Challenge” u Ičićima
Foto : regate.com.hr
Foto : regate.com.hr

Završni dan regate “Two Lions Challenge” u Ičićima

Yacht Club Croatia organizira regatu “Two Lions Challenge”, za klasu jedrilica Melges 24. Danas je završni dan regate, a ista se održava tri dana, od 7.- 9. 5. 2021. u Ičićima. Regata je dio Melges 24 Croatian Sailing Series natjecanja te čini drugu od ukupno pet regata iz navede serije regata za monotip jedrilice Melges 24. Očekuje se sudjelovanje deset do petnaest plovila s oko sedamdesetak sudionika iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.
Organizacijom Two Lions Challenge regate Yacht Club Croatia želi poduprijeti novoosnovano udruženje Hrvatske klase Melges 24 osnivano u sklopu Hrvatskog jedriličarskog saveza. Udruženje čini 12 posada sastavljenih od vrhunskih hrvatskih jedriličara koji su završili karijere u olimpijskom jedrenju i u klasi Melges 24 našli su dovoljno zahtjevnu i atraktivnu barku u kojoj će nastaviti jedriti i takmičiti se na vrhunskom nivou. Klasa Melges 24 je izuzetno aktivna i na svjetskom nivou kao jedna od rijetkih klasa koje su priznate od strane krovne svjetske jedriličarske federacije ISAF te se u spomenutoj klasi organiziraju svjetska i europska prvenstva.
Glavni sponzor regate Two Lions Challenge je ACI Club d.d., koji osigurava svu potrebnu infrastrukturu u ACI marini Opatija u Ičićima gdje se nalazi i sjedište Yacht Cluba Croatia. U sufinanciranju regate sudjeluju Sportski savez Grada Opatije, Plodine i Radnik Opatija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...