Početna - IZDVOJENO - U Lovranu se nastavlja graditi kanalizacijska mreža

U Lovranu se nastavlja graditi kanalizacijska mreža

Suradnjom Liburnijskih voda, Hrvatskih voda i Općine Lovran nastavljeno je razvijanje i poboljšanje sustava sanitarne odvodnje na području Lovrana. Tako je krajem travnja započela druga faza izgradnje projekta sanitarne kanalizacije Visoke zone Lovrana, glavni kolektor Liganj – Tuliševica. Radovi obuhvaćaju izgradnju oko kilometra kolektora javne sanitarne odvodnje po županijskoj cesti te izgradnju manjeg ogranka u dužini od 45 metara koji se odvaja prema Društvenom domu Liganj.
U sklopu izgradnje navedenih cjevovoda omogućit će se tridesetak novih priključaka na sustav sanitarne kanalizacije, čime će se poboljšati životni standard lokalnog stanovništva kao i osigurati zaštita okoliša. Novoizgrađeni će kolektor biti spojen na postojeći sustav javne sanitarne odvodnje, odnosno nastavit će se na dio cjevovoda izveden u prvoj fazi izgradnje 2020. godine u kojoj se postavilo prvih 230 metara glavnog kolektora Liganj – Tuliševica te omogućilo 13 novih priključaka na sustav sanitarne odvodnje.
U sklopu izgradnje kanalizacijske mreže planirana je i rekonstrukcija približno 150 metara vodoopskrbnog cjevovoda, kao i postavljanje instalacije za javnu rasvjetu cijelom dužinom trase glavnog kolektora po prometnici koja je u nadležnosti Županijske uprave za ceste PGŽ-a, s kojom Općina Lovran i Liburnijske vode uspješno surađuju na raznim projektima već duži niz godina, stoji u priopćenju Općine Lovran.
Vrijednost projekta u 2021. godini bez PDV-a iznosi 2,6 milijuna kuna, a 80 posto projekta financiraju Hrvatske vode, dok je preostali dio iznosa osiguran iz proračuna Općine Lovran. PDV će podmiriti Liburnijske vode. Planirani rok završetka ove faze radova je 15. studenog 2021. godine te će se projekt nastaviti u narednim godinama.
“Razvijanje sustava javne sanitarne kanalizacije znatno pridonosi povećanju životnog standarda pa je tako realizacijom cjelokupnog projekta sanitarne kanalizacije Visoke zone Lovrana, glavni kolektor Liganj – Tuliševica u ukupnoj duljini od 2.500 metara, predviđena izgradnja preko 80 novih priključaka na sustav odvodnje na području Općine Lovran, kao i mogućnost za širenje kanalizacijske mreže na predmetnom području. Ulaganje u komunalnu infrastrukturu od velike je važnosti za Općinu Lovran jer osim samog poboljšanja životnog standarda stanovništva i zdravstvenih uvjeta, pridonosi se i boljim uvjetima za razvoj gospodarstva i turizma, a istovremeno se pridonosi zaštiti podzemnih i površinskih voda kao i cjelokupnog ekosustava” ističu u Općini Lovran.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Mladi Kastavci ostvarili sjajne rezultate na natjecanjima

Članovi Školskog sportskog društva Zvirić koji okupljaju učenike OŠ „Milan Brozović“ Kastav ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima. U Poreču ...