Početna - IZDVOJENO - U Opatiji besplatne radionice Capoiere
capoiera
web

U Opatiji besplatne radionice Capoiere

Sutra se održava prva radionica  capoeire u Opatiji u vremenu od 17:00 do 20:00 sati u sportskoj dvorani Marino Cvetković u prostoru Absolute Fitness & Aerobic Centra.  Capoeira je afro-brazilska umjetnička forma koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa. Nastala je u 16. stoljeću u Brazilu, a  razvili su je robovi iz Afrike.

Damir Kovačiček je u ime organizatora rekao nešto više o radionicama:

– Capoeira se izvodi u krugu (roda) koji čine capoeiristi. Oni pjevaju, plješću i sviraju instrumente, te stvaraju energiju (axe) koju dvoje capoeirista – koji igraju – pretvaraju u atraktivne pokrete. Ova naša radionica je besplatna i otvorena za sve građane Grada Opatije i šire. Cilj nam je Opatiji ponuditi nešto novo i ukoliko postoji interes, dugoročno odrzavati satove capoeire. Istaknuo je i  kako je capoeira umjetnička forma koja obuhvaća mnogo elemenata te svaka osoba može pronaći nešto za sebe, a radionica je namijenjena početnicima i otvorena za djecu, mlade i odrasle.

Od opreme ponesite hlače od trenirke ili kimono, kratku majicu, bocu vode i punu torbu pozitivne energije.  Trenira se bos pa od obuće ne treba ništa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...