Početna - IZDVOJENO - U Opatiji potpisani Ugovori o stručnom usavršavanju mladih nezaposlenih sa 19 korisnika ovogodišnjih potpora
web

U Opatiji potpisani Ugovori o stručnom usavršavanju mladih nezaposlenih sa 19 korisnika ovogodišnjih potpora

U gradskoj vijećnici Grada Opatije prošli je tjedan, u petak održana svečanost potpisivanja Ugovora o stručnom usavršavanju mladih nezaposlenih prema Programu poticanja zapošljavanja mladih Grada Opatije. Potpore prema navedenom Programu ove godina dobiva 19 mladih osoba – korisnika potpora.

Potpisivanju je  nazočio gradonačelnik Ivo Dujmić a ugovori su sklopljeni  s Narodnim učilištem Rijeka, Wellness akademijom Lovran, Učilištem Algebra, Udruženjem barmena PGŽ, te Francuske Alijanse, Rijeka. Program se inače sprovodi u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Ispred Narodnog učilišta danas je bila prisutan Irma Borić Jereb, voditeljica za tečajeve jezika i osposobljavanje, zatim voditeljca Algebre Rijeka Vinka Mitrov, Dr. Jelica Popić, ravnateljica Wellness učilišta Lovran, Željka Rupčić, voditeljica Francuske alijanse Rijeka i ispred Udruge Konobara i barmena Lori Brnčić, marketinški asistent.

Temeljem Gradskog programa poticanja zapošljavanja mladih Grada Opatije, na objavljeni Javni poziv za mlade nezaposlene osobe do 29 godina s prebivalištem na području Grada Opatije pristiglo je 19. prijava.

Uzimajući u obzir raspoloživa proračunska sredstva za tu namjenu, moguće je bilo dodijeliti 12 potpora. Međutim, uvažavajući činjenicu da svi prijavljeni zadovoljavaju uvjete Javnog poziva, kao i usmjerenje Grada prema stvaranju boljih mogućnosti za mlade, gradonačelnik Ivo Dujmić je donio Odluku kojom se potpora dodjeljuje svim kandidatima koji su se prijavili na natječaj, sredstva koja nedostaju osigurat će iz proračunske rezerve. Ukupno je potrebno izdvojiti 81.165 kuna.

Gradonačelnik Dujmić je u svom obraćanju naznačio da je inicijalno u planu bila dodjela 12 potpora, no kako se javilo 19 mladih, da je odlučeno da će se kroz ovaj Program svi kandidati poduprijeti financijski od strane Grada, upravo jer je riječ o mladima koji ovako pokazuju da žele učiti, da žele napredovati i biti konkurentnija snaga na tržištu rada, a dobra je to karakteristika koju valja uvažavati i dati podršku, što je Grad s ovom odlukom i učinio.

Uz to, gradonačelnik je podsjetio i na gradski Program poticanja poduzetnika i zapošljavanja, preko kojega također zainteresirane osobe mogu uz pomoć gradskih mjera  potpora pokrenuti privatni posao. Ove godine u prijedlogu Programa, koji će se naći na vijećničkim klupama na sjednici Gradskog vijeća koja se očekuje tijekom veljače, posebno su razrađene i mjere koje upravo obuhvaćaju mlade osobe.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...