Početna - IZDVOJENO - U Opatiji zatvorena dva kafića zbog maškara
foto: web

U Opatiji zatvorena dva kafića zbog maškara

Dva poznata kafića u središtu Opatije, Maxi bar i X Caffe u vrijeme maškara i same završnice “petog godišnjeg doba”, prekoračila su dozvoljeno radno vrijeme u noćnim satima i nadležna inspekcija im je zapečatila vrata lokala na rok od trideset dana. Prema gradskoj odluci je dozvoljeno radno vrijeme za ovaj tip ugostiteljskih objekata do dva sata ujutro, što se u ovom slučaju prekoračilo reagirala je turistička inspekcija i propisala kaznu, trebalo je platiti 30.000 kuna kazne po lokalu ili privremeno zatvoriti vrata.

Grad Opatija se zalaže za dulji rad ugostitelja i potiče ih u tom smjeru, te primjerice za neke praznike, Novu godinu i slično, propisuje se ili dulje radno vrijeme, ili čak non-stop radno vrijeme za sve koji to žele. No, karnevalskih sedam tjedana je ipak predugačko razdoblje da bi se dozvolio gotovo cjelonoćni rad. Ugostitelji su se trebali na vrijeme obratiti Gradu i zatražiti da u danima kada se očekivao pojačani promet mogu raditi dulje i to bi im se vrlo vjerojatno odobrilo. Ovako se dogodilo ovo što se dogodilo i nažalost, sada je jedino što možemo učiniti razmisliti u tom smjeru da se za iduću godinu u vrijeme maškara u određenim danima dozvoli produljeni rad i izbjegnu ovakve kazne.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prijava na 3. programski ciklus – HUBBAZIA

Grad Opatija  i Visoka poslovna škola PAR pozivaju zainteresirane da prijave svoje turističke ideje u sklopu projekta HUBBAZIA – Centra ...