Početna - GOSPODARSTVO - Još veće cijene bolničkih usluga?
foto: web

Još veće cijene bolničkih usluga?

Hrvatska udruga bolničkih liječnika zatražila je od HZZO-a povećanje cijena bolničkih usluga, u cilju podizanja učinkovitosti i kvalitete zdravstvenih usluge u bolnicama. Revidiranje i podizanje cijena dijagnostičko terapijskih skupina (DTS-a), putem kojih se bolnicama plaćaju izvršene zdravstvene usluge, zatražilo je vodstvo Hrvatske udruge bolničkih liječnika na prošlotjednom sastanku s ravnateljem HZZO-a.

HZZO je nedavno povećao cijene zdravstvenih usluga uvećanjem vrijednosti koeficijenta u sustavu i to kirurškog koeficijenta za osam posto, a u ostalim djelatnostima za 15 posto, čime su uvećani prihodi bolnica. U udruzi bolničkih liječnika to, međutim, smatraju nedovoljnim povećanjem pa traže dodatne poteze HZZO-a kojima bi se osiguralo uredno poslovanje u bolničkom sustavu.
Pacijenti bi morali biti svjesni stvarne cijene zdravstvenih usluga i svoje odgovornosti za vlastito zdravlje, upozorili su iz Hrvatske udruge bolničkih liječnika, gdje predlažu da se svakom pacijentu nakon bolničkog liječenja, pri odlasku iz bolnice, uruči račun u kojem će biti jasno vidljiv i specificiran trošak pružene zdravstvene usluge.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...