Početna - IZDVOJENO - U petak i subotu proslava Martinja u opatijskom Imperialu
martinje

U petak i subotu proslava Martinja u opatijskom Imperialu

Martinje u Opatiji ponovo će se slaviti u hotelu Imperial, u nekadašnjoj kavani ,Wine bar Stephanie. Manifestacija će se održati u petak i subotu, 13. i 14. kolovoza.

Sv. Martin će u Wine bar Stephanie stići u petak navečer, kada će se održati centralna ceremonija krštenja vina uz nastup tamburaškog sastava ”Za Vas”. Večer vina i pjesme započet će oko 20 sati, a dolazak Sv. Martina očekuje se oko 21.30 sati, u društvu ministrantica i pratnje.

Krstit će se mlado vino rose nastalo iz istarske sorte terana s područja središnje Istre iz regije Livada, spravljenog u OPG Visintin koji će ujedno biti i kum manifestacije. Tokom ceremonije kum krštenja pobrinuo se je za besplatnu degustaciju mladog vina, a posebna specifičnost fešte je da će se cjelokupna ceremonija obaviti na čakavskom jeziku. Isto tako u ovoj ceremoniji imati ćemo uz kuma manifestacije po prvi puta i kumu koja će biti izabrana između gostiju , a kojoj će biti dodijeljen specijalan zadatak krštenja najveće boce manifestacije koja je ujedno i iznenađenje večeri.

U Wine baru već primaju rezervacije za feštu koja za cijenu od 70 kuna po osobi uključuje tradicionalnu martinjsku večeru – pečenu patku sa mlincima i dinstanim crvenim kupusom.

U subotu 14. studenog, tijekom čitavog dana gostima će biti ponuđena degustacija svih vrsta vina iz ponude Wine bara i baranjske vinarije Josić po promotivnim cijenama umanjenim za 20 posto.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...