Početna - IZDVOJENO - U prvih pet mjeseci zarada u turizmu veća za 15 posto nego lani
split grad
web

U prvih pet mjeseci zarada u turizmu veća za 15 posto nego lani

U prvih pet mjeseci ove godine zarada u turizmu iznosila je 8 milijardi i 140 milijuna kuna, što je 15 posto više nego u istim mjesecima prošle godine.

Najveći porast gostiju u prvih šest mjeseci bilježi Split. Imao je čak 24 posto više dolazaka i 23 posto više noćenja.

Dubrovačko – neretvanska županija bilježi 9 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja. U plusu je i Istarska županija s 5 posto dolazaka i 4 posto noćenja. U Splitsko – dalmatinskoj županiji 8 posto dolazaka je više, a noćenja 4 posto. A s 2 posto dolazaka i 1 posto noćenja, rast bilježi i Kvarner.

Smještajni objekti bilježe najveći rast prihoda u predsezoni. Najviše su, kako doznaje Dnevnik.hr, zaradili hoteli. Promet im je veći 41 posto. Zatim odmarališta koja su zaradila 57 posto više nego u lanjskoj predsezoni. A najlošije je išlo restoranima, u mršavom su plusu od svega tri posto.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...