Početna - IZDVOJENO - U Rusiji progone pušače
Cigareta

U Rusiji progone pušače

Pušenje nestaje iz kafića, restorana, hotela, vlakova, tržnica, a od ljeta se cigarete više neće prodavati na kioscima, već samo u velikim trgovinama. S druge strane, neke zabrane neće priječiti da povremeno zapale na radnom mjestu, na svoj način.

Pušači u Rusiji od početka godine više ne smiju svoju naviku prakticirati u restoranima, kafićima i na željezničkim postajama. Drugi je to dio antipušačkog zakona, objavljuje Voice of Russia, kojim se u ugostiteljskim objektima miču posebni prostori za uživatelje duhanskoga dima, a cigarete su dobile izgon i iz hotela, tržnica, vlakova i drugih javnih prostora.

Od ljeta se duhanski proizvodi više neće moći prodavati na kioscima, već samo u velikim trgovinama. Kao “spas” pušačima će se nuditi i savjetodavne usluge u domovima zdravlja diljem zemlje. Čak ako takve mjere i ne odvrate kojeg Rusa da odmah prestane sa svojom štetnom “rabotom”, barem mogu, kažu iz Ruske antiduhanske koalicije, upozoriti mladež da je to loša i nezdrava navika. Očekivano će poskupjeti i same cigarete, zbog povećanja trošarina izazvanih zabranom pušenja.

Da borba protiv pušenja u Rusiji neće biti, na svoj način, ništa blaža od one koju je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio da će voditi protiv terorista (jasno je, pušače neće dati istrijebiti, već ih “preobratiti” da prestanu), u prilog govore i propisane kazne: do 5000 rubalja (oko 840 kuna) za pojedince, sve do čak 150.000 rubalja (25.000 kuna).

Hoće li zabrane dotaknuti i građevinske radnike u Rusiji, tek treba vidjeti, ali ovi iz videa pokazuju kako se snaći s pušenjem na radnom mjestu – cigareta se pali – bagerom!

Vecernji

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...