Početna - IZDVOJENO - U tijeku je Lovranski tjedan darivanja
lovranski tjedan darivanja
web

U tijeku je Lovranski tjedan darivanja

Počela je humanitarna akcija,  Lovranski tjedan darivanja u organizaciji  Općine Lovran, Crvenog Križa, Stubice d.o.o., Društva Naša Djeca Lovran i Liburnijske udruge “Lunjo i Maza”.

Pomoć je namijenjena Liburnijskoj socijanoj samoposluzi, Liburnijskom društvu za dobrobit životinja “Lunjo i Maza”, a pomoć se prikuplja svaki dan do 07. prosinca u prostorijama galerije Laurus u Lovranu  i na lovranskoj tržnici u vremenu od 08:00-18:00 sati.

Također kako bi se zahvalili za pomoć građana pripremili su raznovrstan program, tako danas od 09:00-18:00 sati Crveni križ ima organiziran cjelodnevni program  koji uključuje mjerenje tlaka, šečera u krvi te stručno savjetovanje liječnika, a u suradnji s Klubom 60+ održati će se radionica o izradi božićnih ukrasa. Za sutra je organiziran klavirski koncert Marije Iveković uz dva njena gosta u 18:00 sati te stručno predavanje  prof. dr. sc. Roberta Žigulića na temu “Stari lovranski pomorci” uz osvrt na rodoslovlje Lovranaca. U petak 05. prosinca “Lunjo i Maza” organiziraju cjelodnevni program uz stručno predavanje “Kako se brinuti za životinje i kako udomiti kućnog ljubimca”. U subotu 06. prosinca Društvo Naša djeca Opatija organizira raznovrsan program koji uključuje radionice i čitaonice u vremenu od 10:00 do 16:00 sati. Program ‘Tri izvođača’ kreće u  17:00 i traje 21:00 sat, a slušat će te  Mariju Ivekovič na klaviru, Mihalja Ivkovića s harmonikom sa svojim učenicima te Metoda Sironića na flauti.

Cilj akcije je promovirati humanost i zajedništvo na djelu, senzibilizirati javnost i lokalnu zajednicu za prikupljanje pomoći, kako potrebitim sugrađanima u hrani, odjeći i novcu, tako i prikupljanjem pomoći potrebitim životinjama u hrani i ostalim potrepštinama za ljubimce uz podizanje svijesti o brizi za napuštene životinje i aktivnostima za njihovo udomljavanje. Akcija se održava u izložbenom prostoru

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...