Početna - IZDVOJENO - Učenički dom „Podmurvice“ dobit će multisenzorički vrt
ucenicki-dom-podmurivce
foto:facebook

Učenički dom „Podmurvice“ dobit će multisenzorički vrt

Danas je u prostorima Učeničkog doma „Podmurvice“ predstavljen završni dizajn multisenzoričkog vrta.

Učenički dom „Podmurvice“ Rijeka već dugi niz godina u svom odgojno-obrazovnom radu promiče načela ekološkog odgoja i obrazovanja. U suradnji s profesorom i krajobraznim arhitektom Danielom Winterbottomom te studentima sa Sveučilišta Washington u Seattleu, u Učeničkom domu godine 2009. nastao je prvi multifunkcionalni vrt s terapijskim djelovanjem za srednjoškolce u Hrvatskoj!

U rujnu 2016. godine obnovljena je suradnja Učeničkog doma s profesorom Winterbottomom i studentima Sveučilišta Washington kroz projekt uređenja zapuštenog dijela Učeničkog doma i oblikovanje Multisenzoričkog vrta.

Ciljevi projekta su, osim osiguravanja prostora za relaksaciju, rekreaciju i edukaciju učenika i djelatnika – integracija socijalno isključenih skupina u društvo te ostvarivanje visoke razine povezanosti s lokalnom zajednicom, kroz partnerstvo sa Sveučilištem u Rijeci, Društvom tjelesnih invalida Grada Rijeke, Udrugom slijepih Primorsko-goranske županije, Dječjim vrtićem Rijeka – podcentar Podmurvice i Mjesnim odborom Podmurvice.

Projekt se provodi pod službenim pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a aktivno ga podržavaju i Grad Rijeka te Komunalno društvo Čistoća.

Prezentaciju završnog dizajna multisenzoričkog vrta predstavili su 14. listopada 2016. godine studenti profesora Daniela Winterbottoma u prostorima Učeničkog doma „Podmurvice“ Rijeka.

Svojim dolaskom na prezentaciju projekta Riječani su imali priliku postati dio ove nesvakidašnje američko-hrvatske priče, te se u Učeničkom domu nadaju kako je prezentacija u njima pobudila interes za sudjelovanjem u razvoju i unaprjeđenju odgojno-obrazovnog rada te ustanove, kao i unaprjeđenju kvalitete života lokalne zajednice.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...