Početna - IZDVOJENO - Učka će dobiti žičaru kroz 3 godine
Učka
foto: F. Slavić

Učka će dobiti žičaru kroz 3 godine

Jučer je u poslijepodnevnim satima u Vili Antonio u Opatiji održan sastanak Trgovačkog društva Žičara Učka. Tema sastanka bila je, naravno, realizacija izgradnje žičare koja će spajati vrh Učke s obalom, točnije početna stanica žičare bit će u Medveji. Naime, kako je na sastanku najvljeno, najduža žičara u Europi, duga čak 5 km, mogla bi biti gotova do 2016. godine, naravno ukoliko ne bude nikakvih neplaniranih iznenađenja.

Nakon što je prošle godine dovršena Studija utjecaja na okoliš, budući da bi većina trase prolazila kroz zaštićeni okoliš, tj. park prirode Učka, trenutno je u fazi projektiranje polazne stanice koja će biti u Medveji.

Što se tiče novca koji bi trebao biti uložen u izgradnju ove trase, prema iznešenim podacima radi o investiciji vrijednoj 12,5 milijuna eura, s tim da će izgradnja pristupne ceste iznositi još 2,5 dodatna milijuna eura. No, unatoč tome, ova investicija smatra se vrlo prihvatljivom budući da bi kao takva mogla privući puno više gostiju, domaćih i stranih, a sama cijena vožnje žičarom iznosila bi 12,5 eura u oba smjera, a u jednom smjeru 7,5 eura.učka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...