Početna - IZDVOJENO - Umjetnička akcija “7 dana za ženu” riječke umjetnice Milijane Babić

Umjetnička akcija “7 dana za ženu” riječke umjetnice Milijane Babić

Umjetnička akcija “7 dana za ženu” nastaje kao reakcija na katoličku molitvenu inicijativu “40 dana za život”, koja se u razdoblju korizme po četvrti puta provodi u dvadesetak hrvatskih gradova. Akcija će se izvoditi na različitim lokacijama u Rijeci u razdoblju od sedam dana uoči Međunarodnog dana žena, odnosno od 2. do 8. ožujka, u terminu od 11 do 12 sati.

Poput inicijative “40 dana za život”, akcija koristi formu mirnog protesta, no umjesto u svrhu “spašavanja života” i “zaustavljanja pobačaja”, “molitvu” usmjerava prema “spašavanju žena od nametnute krivnje” i “zaustavljanju seksualnog zlostavljanja žena”. Transparent koji pritom u potpunosti preuzima poruku spomenute inicijative jest onaj sadržaja “Dragocjena si u mojim očima”, u čijem potpisu stoji “Bog”.

Prvog dana akcije, u srijedu 2. ožujka, sudionici su se okupili ispred Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC-a Rijeka, u neposrednoj blizini grupe molitelja iz inicijative “40 dana za život”.

Adresanti ovog protesta su državne institucije, a akcija je svojevrstan apel za zaštitu ženskih prava, kojima pod svjetlom aktualnih događanja u Hrvatskoj prijeti ozbiljna opasnost.

Ovim putem pozivamo zainteresirane da se pridružite završnom danu akcije kao sudionici i publika, 8. ožujka od 11 do 12 sati ispred Gradske uprave na Korzu.

Rad je realiziran u produkciji Drugog mora, u suradnji s SOS telefonom – Grad Rijeka te građankama i građanima Rijeke.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...