Početna - IZDVOJENO - NAJAVLJENA PREMIJERA NOVOG PROJEKTA PUTOKAZA –RASKRUŽJE, MJUZIKL MIJENA
foto: Grad Rijeka

NAJAVLJENA PREMIJERA NOVOG PROJEKTA PUTOKAZA –RASKRUŽJE, MJUZIKL MIJENA

Ulaskom u 33. godinu Putokazi su najavili svoj prvi glazbeno-scenski projekt Raskružje, mjuzikl mijena, čija je premijera zakazana za 15. travnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Nakon toga biti će odigrane samo još dvije predstave, 16. i 18. travnja, zbog izuzetno zahtjevne i skupe produkcije.

Raskružje je dosad najopsežnije glazbeno-scensko djelo Putokaza, koje u sebi objedinjuje formu mjuzikla i dramske predstave. Libreto Irene Križ spaja grčku i slavensku mitologiju u simfoniju prepoznatljivog zvuka Filipa Franka, orkestratora i glazbenog producenta, ali na dosad neviđen način kao izazov na pragu novog buđenja svijeta oko nas- objasnio je jedan od autora djela Saša Ostojić.

Mjuzikl je nastao od 30 songova iz dosadašnjih glazbenih projekata Putokaza, autora  Elvisa Stanića, Duška Rapoteca Utea, Mirande Đaković i lztoka Turka. Autorski tim Mjuzikla čine Lenka Udovički, Ivana Kale, Tajči Čekada, Deni i Martino Šesnic i Sašo Ostojić.

U Raskružju, mjuziklu mijena, isprepliću se  slavenski mit o Jarilu i Morani te grčki mit o Perzefoni. Suprotstavljajući ove dvije srodne mitološke priče o nastanku proljeća, Raskružje, mjuzikl mijena, ispituje sto bi se dogodilo da je Perzefona zbog svoje znatiželje otišla u Had; bi li bol i tuga majke Demetre bila manja ili veća s obzirom da nije oteta kao u originalnom mitu, nego ju je kćer ovim činom “izdala” i napustila. Glavni likovi Morana/Perzefona, Jarilo, Janja, Gospodin Lijep i Mlad, Demetra i Perun, vile Rusalke i Polunoćnice i ostali, nastoje sačuvati ljubav, mir, poštovanje, sreću, istine i zajedništva. U stvari, putuju raskružjem, životnim rotorom, u kojeg ulaze i izlaze, u viječnim mijenama, tražeći se, istražujući, rastući.

Mjuzikl objedinjuje 30-ak pjesama Putokaza, sastoji se od 8 scena u trajanju od 90 minuta. Sudjeluje 40 solista i izvodača iz različitih pjevačkih generacija Putokaza, a ima čak 8 glavnih likova. Raskružje prati i najavni video “Sva moja lica” redatelja Tomislava Ćurkovića, kojeg su u neobičnom, novom video konceptu, snimali  pjevači, sami, mobilnim kamerama, u radnom procesu iznutra.

Pretprodaja ulaznica za Raskružje, mjuzikl mijena počinje 5. Ožujka na blagajni HNK Ivana pl. Zajca, a cijena je 60 kuna do 11. travnja, a zatim 80 kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...