Početna - GASTRO KUTAK - Unosite više vode kroz hranu

Unosite više vode kroz hranu

Nesnosne vrućine preplavile su cijeli liburnijski kraj. Ne samo liburnijski kraj, već i cijelu regiju. Iako svi znamo da je osvježenje najbolje potražiti u plavom Kvarneru, ima onih koji nisu u mogućnosti osvježiti se u moru kada ih je volja. Osim toga, svima je poznato da valja piti vodu čim više, neki kažu barem 8 čaša na dan, i to u zimskom razdoblju. A što je onda s ljetom? Treba li “poduplati” unos vode, tekućine generalno? Isto tako se zna da ne mogu svi popiti ovoliko vode na dan….iz različitih razloga. E, da ne bi bilo “natezanja” s bočicama, čašama i drugim spremnicima s vodom ili nekom drugom tekućinom, najbolje bi bilo unositi potrebnu tekućinu kroz hranu. Naime, puno je namirnica koje su nam dostupne u ovom ljetnom razdoblju, a koje su pune tekućine, tj. čiji je temeljni sastav voda. Te namirnice u sljedeće:

krastavac, zelena salata, celer, rotkvice, rajčice, zelena paprika, karfiol, lubenica, špinat, jagode, brokula, grejp, mini mrkva, dinja.

Ove namirnice sadrže u sebi preko 90% vode, fine su i ukusne, te unošenjem tih namirnica u organizam postižemo dovoljno hidratacije, prijeko potrebne u ovim vrućim danima.

U slast (ili uzdravlje)!!!lubenica

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...