Početna - IZDVOJENO - „UPOZNAJTE HARMONIKU“ U MRAMORNOJ DVORANI
Josip Nemet, harmonika

„UPOZNAJTE HARMONIKU“ U MRAMORNOJ DVORANI

U utorak, 19. siječnja u 20 sati nastavlja se ciklus koncerta „Komorni koncerti u Maramornoj dvorani“ u organizaciji HNK Ivana pl. Zajca. Tom prigodom će se u dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, izvođači različitih dobnih skupina predstaviti na koncertu „Upoznajte harmoniku“ i to kroz raznolik program na kojem će se naći Čajkovski, Derbenko, Sviridov, Papandopulo, Piazzolla i drugi.

Kao solist, između ostalih, nastupit će Josip Nemet vrhunski hrvatski harmonikaš, pripadnik nove generacije koncertnih umjetnika koji promoviraju klasičnu harmoniku kao ravnopravan i suvremen instrument u svijetu klasične glazbe.
Mia Ćojbašić dobitnica je dvadesetak prvih i drugih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, nastupala je u važnim europskim koncertnim dvoranama (npr. Helsinki Music Centre, Main Concert Hall), i kao solistica i kao članica komornih sastava. Njima će se na klaviru pridružiti i Marta Karolina Cader iz Poljske.

Solisti na harmonici, osim dvoje navedenih profesora, bit će i učenici osnovne i srednje riječke Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova: Jakov Prpić, Eugen Kvaternik, Fran Srdoč, Arian Frlan, Ivan Mužić, Domagoj Dobrila, Ivo Šubat, Ivan Mužić, te solistica na violini Esperanza Frank.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...